Közlekedés

2022.08.30. 18:47

Véghajrában a Tatai úti csomópont átépítése Győrben - fotók

Már szemmel látható, hogy fog kinézni Győrben a Tatai út és a József Attila úti csomópont, aminek a műszaki átadási határideje november 17. A munkálatok állásáról Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő adott tájékoztatást a helyszínen.

kisalfold.hu

Rendkívül nagy forgalmat bonyolít le a közlekedési csomópont, mivel a 81-es számú úton érkezik Győrbe az ingázók közel 20 százaléka, másrészt ezen az úton lehet megközelíteni az ipari parkot és több fontos gyárat is. Csúcs időszakokban sokszor bedugult, balesetek is jócskán előfordultak. A csomópont és környezete átépítését tavaly májusban kezdték el. Már a teljes szakaszon elkészültek a közmű kiváltások, az új közvilágítási hálózat valamint a Tatai út – Házgyár csomópontban a jelzőlámpa is. A múlt héten aszfaltozta a kivitelező a körforgalom kötőrétegét. A munkálatokat éjszaka végezték, hogy a forgalmat a lehető legkisebb mértékben zavarják. A kopóréteg beépítését várhatóan szeptember végén kezdik el és előreláthatólag azt is éjszaka fogják elvégezni.

– Folyamatban van a csomópont turbó körforgalommá való átépítése, illetve a 81-es számú főút körülbelül ötszáz méteres szakaszának kibővítése 2x2 sávra. A szükséges helyeken zajvédő falak épülnek. Hátra van még a tájékoztató táblák felszerelése, az aszfalt kopórétegének beépítése, a forgalomtechnikai jelek felfestése, a táblázás, a zajvédő falak építésének befejezése, a tereprendezés, a füvesítés, és a Tatai úttal párhuzamos szervizút megépítése. A közlekedés folyamatosan biztosított lesz, de korlátozásokra folyamatosan kell számítani – sorolta a hátralévő munkákat a képviselő, aki megköszönte a közlekedők türelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában