Rakétaezred

2022.08.20. 21:47

Ünnepi előléptetéseket vehettek át katonák a győri laktanyában - fotók

Az állománygyűlésen Könczöl Ferenc ezredes elismeréseket adott át, és előléptetésekre is sor került.

kisalfold.hu

Fotók: MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred

 Többen a Tiszti Szolgálati Jel és az Altiszti-Legénységi Szolgálati Jel II. és III. fokozatát vehették át. Törőcsik Éva törzszászlósnak az ezred parancsnoka az Altiszti-Legénységi Szolgálati Jel 30 év szolgálat utáni I. fokozatát adományozta.

A Magyar Honvédség parancsnoka, dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy az ezred parancsnokának javaslatára 2022. augusztus 20-ai hatállyal Csapó László őrnagyot az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred, Helyőrségtámogató parancsnokság, parancsnok beosztásba, valamint Dede Gyula őrnagyot az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred, 2. Légvédelmi Rakétaosztály, parancsnok beosztásba nevezte ki. A főtiszteket kinevezésükkel egyidejűleg alezredessé léptette elő.

A Magyar Honvédség központi ünnepségén „Állami ünnepünk”, 2022. augusztus 20-a alkalmából Magyarország honvédelmi minisztere, Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Magyar Honvédség állományában ténylegesen eltöltött szolgálati ideje, valamint eddig végzett eredményes munkája elismeréséül a Szolgálati Érdemjel ezüst fokozatát adományozta Nagypál Eszter törzszászlósnak. A Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatát Seszták Józsefné honvédelmi alkalmazott vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában