Értékek vezették politikusi pályáján

2022.08.23. 13:51

Pro Urbe díjat adományoztak Mosonmagyaróvár egykori polgármesterének

kisalfold.hu

Árvay István polgármester idén Plutzer István egykori településvezetőnek adta át a Pro Urbe díjat.

Mosonmagyaróvár képviselő-testülete a város lakossága nagyrabecsülése és tisztelete jeléül idén Plutzer István mérnök- közgazdászt ismerte el Pro Urbe díjjal, aki a Lajta-parti várost 1990 és 1994 között vezette. Az elismerést ünnepi közgyűlés keretében Árvay István polgármester adta át, laudációt Farkas István Lupus atya mondott, aki kiemelte: a díjazottat politikusi pályáján az értékek és nem az érdekek vezették. 

– Meglepetéskét ért ez a megtiszteltetés – kezdte beszédét az idei Pro Urbe díjas, elsőként feleségének mondva köszönetet, majd a rendszerváltás utáni első képviselő-testületnek is, akikkel egy járatlan úton indultak el együtt. 

Plutzer István 33 évesen lett polgármester, mint elmondta, kegyelmi állapotként élte meg ezt az időszakot. Fontosnak tartotta azt is, hogy külföldi példákat vegyenek mintaként, így építette ki a testvérvárosi kapcsolatot Hattersheim am Mainnal. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában