Szükség van rájuk

2022.08.02. 15:07

Összetartóak a Csornai és a Kapuvári járás polgárőr-egyesületei

Rendszeresen szerveznek közös szolgálatokat, de civilben is gyakran találkoznak.

Cs. Kovács Attila

Csányi Gáborné, a járási egyesületek titkára, Csaplár Zoltán (középen) és Csányi Gábor. Az elnök lemondott, de továbbra is polgárőr marad. Fotó: Cs. K. A.

Legutóbb például Páliban tartottak családi napot, melyen elismeréseket adtak át a legkiválóbb bajtársaknak. Elköszöntek a megyei polgárszövetség májusban lemondott elnökétől, Csaplár Zoltántól is. Vendégül látták a rendezvényen Gyopáros Alpár országgyűlési képviselőt, kormánybiztost, aki ígérte, a jövőben is kiemelten támogatják az egyesületeket. 

Csányi Gábor, a Csorna-Kapuvár Járási Polgárőr Egyesületek koordinátora elmondta: soha ekkora szükség nem volt még a polgárőrségre, mint napjainkban. A vírushelyzet, a migráció, a szélsőséges időjárás komoly kihívások elé állítja a szervezeteket, de eddig sikeresen oldották meg a problémákat. Gyopáros Alpár erre reagálva kifejtette, hogy munkájukhoz minden támogatást megkapnak a polgárőrök. 

Ebben az évben a Csornai és Kapuvári járás polgárőr-egyesületeinek támogatása meghaladta a 150 millió forintot. Ebből az összegből gépjárműveket vásároltak, épületeket korszerűsítettek és újítottak fel, eszközállományukat fejlesztették, szakmai programokat szerveztek, rendezvényeken vehettek részt, illetve a működésüket biztosították. A politikus hozzátette: kiemelten figyelnek új egyesületek létrehozására, illetve a gyengélkedők segítésére. Gyopáros Alpár az alakuló árpási és barbacsi egyesületre gondolt, illetve a tetszhalott állapotba került csornaira. Utóbbira utalva kérte a járási polgárőröket, hogy segítsék újra lendületbe hozni. 

A rábaközi polgárőrök emlékplakettel búcsúztak Csaplár Zoltán leköszönt megyei elnöktől, aki mindig jó kapcsolatot ápolt a térségi egyesületekkel, és most is megígérte, hogy tanácsaival támogatja a csoportokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában