Régi terv

2022.08.17. 19:32

Hosszú évek óta takarékoskodtak az útfelújításra Mosonudvaron

Régi terv valósult meg nemrég Mosonudvaron: aszfaltozták az ipari terület felé vezető 635 méteres útszakaszt 62,8 millió forintból. A további tervekről is kérdeztük Rinczki Lajos András polgármestert.

kisalfold.hu

Rinczki Lajos András polgármester háttérben azzal az úttal, amelyet most újítottak fel. Fotó: Kerekes István

Kavicsos út vezetett a több vállalkozást befogadó ipari területhez Mosonudvaron. Egészen mostanáig, ugyanis a helyi önkormányzat pályázati támogatással és azt saját forrással kiegészítve aszfaltoztatta a szakaszt. Az utat a falunap keretében adták át ünnepélyesen. 

– A Magyar Falu Program keretében 21,3 millió forintot nyertünk az ipari területünk felé vezető 635 méteres, öt méter széles út aszfaltozására. Néhány éve már erre a beruházásra spóroltunk, hiszen a pályázati pénzhez jelentős önerőt is hozzá kellett rakni. A beruházás 62,8 millió forintba került. Fontosnak tartottuk, hogy a területen működő vállalkozásokat aszfaltos úton lehessen elérni. A közvilágítást is kiépítettük 12 millió forintból. Az önkormányzat tulajdonában lévő utak így szinte százszázalékosan szilárd burkolatúak – hangsúlyozta Rinczki Lajos András polgármester. 
A faluvezető hozzátette: a TOP Plusz – Élhető települések pályázaton az önkormányzat épületének további fejlesztéséért indultak, 40 millió forint a tét, az eredményét még várják. 

– Tavaly a Magyar Falu Program támogatásával elvégeztük az ablakcseréket és a tetőfelújítást, közel 9 millió forintért. Fűtés-korszerűsítésre 13,8 millió forintot nyertünk. Lecseréltük a gázkazánt és a radiátorokat. Az energetikai fejlesztésre 13 millió forintot fordítunk, a szigetelés mellett napelemeket is elhelyezünk – részletezte a faluvezető. 

Rinczki Lajos András hozzátette: a 440 lelkes településen fontosnak tartják a falu gyarapodását. Nemrég négy önkormányzati telket tudtak kialakítani és helyi fiataloknak értékesíteni. Egy öt éve folyó területcsere által további bővítést terveznek, hogy ezzel is segítsék a helybelieket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában