Nyomkövetővel

2022.08.22. 15:27

Házi őrizetben maradhat a csalással és sikkasztással vádolt győri énekes

A legszigorúbb kényszerintézkedés az eljárás jelenlegi szakaszában már nem indokolt.

kisalfold.hu

Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld archív

Mint arról mi is beszámoltunk, július 5-én helyezték házi őrizetbe az énekest, ami ellen az ügyészség fellebbezést nyújtott be.

Dr. Máté Kinga, a Győri Járásbíróság sajtószóvivője arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Győri Törvényszék másodfokú tanácsa a Győri Járásbíróság végzését helybenhagyta, így a csalás bűntettével vádolt énekes az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának a kihirdetéséig bűnügyi felügyelet alatt áll. 

A másodfokú bíróság osztotta az elsőfokú bíróság álláspontját, amely szerint a legszigorúbb kényszerintézkedés az eljárás jelenlegi szakaszában már nem indokolt, a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye a bűnügyi felügyelet elrendelésével kiküszöbölhető. Döntésében megállapította, hogy az elsőfokú bíróság döntését részletesen indokolta, azt megfelelő jogszabályi hivatkozásokkal támasztotta alá és körültekintően járt el a letartóztatás fenntartását megalapozó okok vizsgálatánál.

A vádlott a bűnügyi felügyelet tartama alatt a tartózkodási helyéül megjelölt ingatlant csak külön engedéllyel hagyhatja el, a mozgását nyomon követő technikai eszközzel a rendőrség ellenőrzi.  

A büntetőügyben a Győri Járásbíróság előkészítő ülést 2022. november 21. napján tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában