Életmentés

2022.08.22. 12:34

Dráma a színpadon - Egy néptáncost kellett újraéleszteni a falunapon

Szabadnapos mentőápoló is volt a tánccsoportban, ő kezdte meg a férfi újraélesztését.

kisalfold.hu

Nem mindennapi drámának lehettek tanúi a répcelaki falunapra látogatók a hétvégén, amikor egy 50 év körüli néptáncos műsor közben lett rosszul a színpadon - írja az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán. Közeben a vaol.hu pontosította a helyszínt, információik szerint az eset a megyehatás közelében, a vasi Nicken történt. 

"A férfi minden előzetes panasz nélkül esett össze, ezért többen is a rögtön segítségére siettek. Hatalmas szerencse, hogy egy szabadnapos mentőápoló is volt a tánccsoportban, aki azonnal megvizsgálta társát. A beteg ekkor már nem lélegzett, így bajtársunk azonnal megkezdte az újraélesztését, miközben mások értesítették a mentésirányítást, akik több mentőegységet is riasztottak. A helyi kultúrházban kihelyezett defibrillátor is gyorsan előkerült, amivel több sokkot is leadott a szabadnapos életmentő. A mentők rövid időn belül helyszínre értek és együtt küzdöttek tovább a néptáncos életéért, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően hamar sikerre vezetett és végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!" - írta az OMSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában