Átépítették a "halálcsomópontot"

2022.08.18. 13:54

Átadták a veszprémvarsányi körforgalmat - Fotók

A 82-es út Veszprémvarsány határában épült körforgalmának köszönhetően megszűntek a keresztező járműmozgások, biztonságosabbá vált a csomópont, javult az alárendelt irányból érkezők tovább haladása. Sok teherautó mellett Zirc irányából számos Audis-busz is jár erre, mostantól ők is hamarabb átjuthatnak két főút kereszteződésén.

Gyurina Zsolt

Fotó: Csapó Balázs Kisalföld

Átadták csütörtökön a veszprémvarsányi körforgalmat. A 82-es és a 832-es főút, tehát a Győrt a Bakonyon át Veszprémmel, illetve a Kisbért Pápával összekötő utak találkozását korábban "halálcsomópontnak" nevezte a népnyelv, ugyanis a forgalmas utak kereszteződésében sok tragikus baleset történt. A kereszteződést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) megbízásából a kivitelező TRB Kft. 576 millió forintból alakította át négy ágú körforgalommá. A teljes beruházási terület közvilágítást kapott, végig az út mellett acél szalagkorlát véd.

- Térségünk egyik legfontosabb, a biztonságot szolgáló fejlesztése készült el kormányzati forrásból Veszprémvarsánynál - nyilatkozta az ünnepségen Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője, a beruházás kezdeményezője. Megköszönte a környéken élők és az arra közlekedők türelmét is, hiszen a folyamatos építési munkák mellett sokszor hosszabban kellett várakozni.

Az eseményen Vaderna Melinda, Veszprémvarsány polgármestere a környéken élők nevében mondott köszönetet a körforgalomért. Vizi Norbert, a NIF Zrt. porjektirodavezetője elmondta, hogy a 82-es úton tíz év alatt 26 százalékkal nőtt a forgalom, a járvány előtti évben, 2019-ben a hírhedt kereszteződésben tíz baleset volt, közte sajnos több halálos is. Kapcsolódó beruházásként már elkészült a 832-es útnak a körforgalomtól Romándig tartó két kilométeres szakaszának felújítása, és hamarosan átadják a Láziba futó hét kilométeres részt is. Szó esett még arról, hogy tervezik a 82-es út győrújbaráti elágazásánál készülő körforgalmat, és a 82-es győri, 2x2 sávos bevezetőjét is. Előbbi tervei 2023 második, utóbbié 2023 első negyedévére születnek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában