Hősi halottak

2022.08.23. 15:08

A 35 éve életmentés közben elhunyt tűzoltókra emlékeztek Darnózselin

kisalfold.hu

Négy vízbe borult lány kimentése közben vesztette életét két tűzoltó Darnózselin. Rájuk emlékeztek a tragédia 35. évfordulóján.

Harmincöt évvel ezelőtt két hivatásos tűzoltó tragédiájával zárult egy augusztusi életmentés Mosonmagyaróváron. 

A Mosoni-Duna mosonmagyaróvári gátjánál négy fiatal lány kenuval a vízbe borult. Egyiküknek sikerült a partra úszni és segítséggel további két társát is kimenteni, a negyedik lányt azonban nem találták. A vízi balesethez riasztott mosonmagyaróvári tűzoltók rocsója a mentés közben szintén felborult. A parton lévő tűzoltók mentőkötelekkel azonnal megkezdték társaik mentését, azonban Sántha Ferenc alhadnagy és Sághi László alhadnagy életét vesztette. 

A megyei igazgatóság, a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság vezetői és tagjai a családtagokkal közösen emlékeztek meg a harmincöt éve, életmentés közben hősi halált halt tűzoltó bajtársakról. Darnózselin a sírhelyek koszorúzásával adóztak a szolgálatteljesítés közben elhunyt bajtársaik emlékének, fejet hajtva bátorságuk, áldozatkészségük előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában