Támogatott tartalom

2022.07.01. 08:50

Saját zenekarával lép fel Győrben az AC/DC legendája

„Mr. Thunderstruck”, azaz Chris Slade, az AC/DC egykori dobosa hamarosan a győri Richter Teremben ad koncertet a Timeline elnevezésű bandájával. A műsorban a dobos közel hatvanéves zenei múltját elevenítik fel a brit muzsikusok.

kisalfold.hu

Idővonal – Chris Slade nem is adhatott volna találóbb nevet saját zenekarának, amelyet azért hozott létre, hogy méltóképpen megünnepelje a fél évszázados zenei pályafutását. Az éppen tíz éve alapított zenekar akkora sikert aratott, hogy nemrégiben saját szerzeményű új dallal is kirukkolt a hattagú formáció. A zenekar jubilálásának alkalmából világjáró turnéra indultak, ennek egyik állomása lesz a július 23-i koncert a győri Richter Teremben.

Sokan elsősorban az AC/DC-ből ismerik Chris Slade-et, azonban a dobos rengeteg előadóval és bandával dolgozott már együtt, továbbá számos turnét tudhat maga mögött. Slade az évek során az AC/DC-n kívül olyan nem kevésbé ismert nevekkel játszott együtt, mint Tom Jones, Paul Rodgers, Jimmy Page, a Uriah Heep vagy az Asia.

Chris Slade 1946. október 30-án született az angliai Walesben. Zenei pályafutása 1963-ban kezdődött, ekkor lett a dobosa Tom Jones háttérzenekarának. 1971-ben a méltán híres Manfred Mann’s Earth Band együttesben játszott, majd 1980-ban beszállt a Uriah Heep zenekarba. Később ideiglenesen csatlakozott Garry Moore bandájához, amelynek egyik angliai koncertjén Malcolm Young, az AC/DC gitárosa meghallotta a játékát, és beajánlotta őt a csapatba. A következő öt évben az AC/DC-vel turnézott, és feljátszotta a mára már ikonikussá vált The Razors Edge című albumukat. Mindeddig 36 nagylemezen működött közre, és közel 60 éve száguld a rock hullámvasútján.

A zenekar tagjai:

Chris Slade – dobok
Paul „Bun” Davis – ének
Steve Glasscock – ének
James Cornford – gitár
Michael Clark – billentyű
Andy Crosby – basszusgitár

A világhírű dobos 30 perces dedikálást is tart a koncert után. A győri hangversenyre még kaphatók jegyek a jegymester.hu felületén.

(A cikk Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával jött létre.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában