Gőzerővel dolgoznak

2022.07.26. 14:29

Már alapozzák Mosonmagyaróvár déli elkerülőjét

NIF Zrt. beruházásában egy közel 3 kilométeres út, valamint egy új vasúti híd is épül. A déli tehermentesítő út az 1-es és a 86-os főút összekötésével a déli városrész tehermentesítését és az iparterület feltárását valósítja meg.

kisalfold.hu

default

Forrás: Mosonvármegye Közéleti Lap

Már az alapozás zajlik Mosonmagyaróvár déli elkerülő útjának projektjében – derült ki a mosonvarmegye.net híréből. A fejlesztés jelenlegi állásáról a polgármester a lap érdeklődésére elmondta: a tehermentesítő út úgynevezett “zöldmezős” szakaszán májusra már megtörtént a humuszleszedés, ezt követően pedig a szakemberek elvégezték a talajstabilizálást is. Jelenleg az alapozás zajlik. A vasúti híd pillérezése is elkészült már. Zajlik továbbá az 865-os főúti csomópont szélesítése és megerősítése.

A NIF Zrt. beruházásában közel 3 kilométer hosszú tehermentesítő út épül ki az 1-es és a 86-os főút összekötésével a a STRABAG-csoporthoz tartozó STR Mély- és Magasépítő Kft. kivitelezésében. A nettó 4 milliárd 598 millió forintos fejlesztésben létrejövő kétsávos út a déli városrész tehermentesítését és az iparterület feltárását valósítja meg. A projekt lényege a 86-os főút Mosonmagyaróvár belterületi szakaszának új nyomvonalra helyezése oly módon, hogy gyorsabb és biztonságosabb kapcsolat jöjjön létre mind a teher-, mind a személygépjármű-forgalom számára az 1-es főút és az M1-es autópálya között - írja a magyarepitok.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában