Mezőgazdaság

2022.07.19. 17:57

Lesz elég élelmiszer Magyarországon: fenntartható mezőgazdaság jó példákkal Hanságligeten - fotók

A környezeti, gazdasági és szociális fenntarthatóság egyensúlya kulcskérdés – hívta fel a figyelmet Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára kedden a Jánossomorjához tartozó Hanságligeten a HIPP Kft. társadalmi felelősségvállalásról és fenntartható mezőgazdaságról szóló eseményén.

Mészely Réka

Volt, van és lesz elég élelmiszer Magyarországon – emelte ki az élelmiszerbiztonság kapcsán Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium államtitkára tegnap a hanságligeti HIPP Kft.-nél szervezett konferencia keretében, melyen dr. Bódi Csabával, a Hipp Termelő és Kereskedelmi Kft. ügyvezetőjével és Takács Júliával, a CSR Hungary alapító-ügyvezetőjével a fenntarthatóság témakörét járták körül egy konferencia keretében.

– A gazdaság, társadalom, kultúra és környezet egyensúlyában hiszünk – hangsúlyozta Takács Júlia, aki arról számolt be, hogy a CSR Hungary 2006-os működése óta szakmai ismereteket, eszközöket ad, tájékoztatást nyújt a fenntarthatóság terén, rámutatva, hogy hogyan lehet magasabb életminőséget nyújtani a helyi közösségeknek. Magyar üzleti felelősség díjat alapítottak, mely rendkívül népszerű. Az országjáró körút során, melynek most a hanságligeti cég az egyik állomása volt, a jó példákat keresik és mutatják be.

Dr. Bódi Csaba ügyvezető a téma kapcsán részletezte: a 15 hektáros területen, húszezer négyzetméteren egy gyártósort működtetnek, több mint kétszáz féle bébiételt előállítva. Saját kúttal, szennyvíztisztítóművel rendelkeznek, a gáz és olaj üzemeltetésű kazán helyett megújuló energiaforrás felhasználásában gondolkodnak. Az energia és fenntarthatósági munkacsoport mellet a környezet és energiahatékonysági munkacsoport keresi a jó megoldásokat. A tulajdonosok célja klíma pozitívvá válni. Beszédes szám, hogy a különféle energiahatékonysági projektekkel 828 háztartásnyi megtakarítást tudnak maguk mögött. A vállalkozást több "zöld" díjjal ismerték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában