Időközi

2022.07.17. 07:17

Némethné Molnár Andrea Darnózseli új polgármestere - frissítve

Szoros volt a polgármester választás Darnózselin.

kisalfold.hu

Illusztráció - MWarchív

Némethné Molnár Andreát választották meg Darnózseli polgármesterének a vasárnap tartott időközi választáson - közölte a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel. Veilandics Eszter elmondta, hogy a függetlenként induló Némethné Molnár Andrea 275, míg a szintén függetlenként induló Budai Dániel 263 szavazatot kapott.

Az időközi választáson a képviselőtestület további hat, szintén független tagját is megválasztották.

Vasárnap reggel hat és este hét óra között két szavazókörben az 1343 szavazásra jogosult közül 538-an adták le voksukat. Három szavazat érvénytelen volt, rendkívüli esemény nem történt - mondta.

Az időközi választást azért írták ki Darnózseliben, mert a képviselőtestület tavaly augusztus 4-én feloszlott.

22.47 - A valasztas.hu közölte a megválasztott képviselők névsorát is

 

22.32 - A valasztas.hu-n  közzétett legfrissebb adatok szerint 275-263 arányban Némethné Molnár Andrea áll győzelemre Budai Dániellel szemben.

Korábban - Némethné Molnár Andrea lehet Darnózseli új polgármestere. Némethné Molnár Andrea a szavazatok közel 55 százalékát kapta eddig - derült ki a valasztas.hu-n közzétett adatokból.

 

 

Korábban - Tizenegy településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást

Darnózseli választópolgárai a képviselő-testület feloszlása miatt választanak új polgármestert és hattagú képviselő-testületet. A polgármesteri tisztségért két független jelölt, a képviselő-választáson pedig tizenkét független jelölt indul. A választói névjegyzékben 1343-an szerepelnek.

A Baranya megyei Szilváson polgármestert kell választani, mert az előző településvezető meghalt. Az időközi választáson két független jelölt indul, a Pécstől délre található község választói névjegyzékében 103-an vannak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Taktaszada választói a képviselő-testület feloszlása miatt járulnak az urnákhoz: a polgármester-választáson két független jelölt indul, a hattagú képviselő-testületbe kerülésért pedig 22 független jelölt verseng. A választói névjegyzékben 1372-en vannak. Ugyancsak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Sajószentpéteren a 6. egyéni választókerületben a képviselő halála miatt tartanak időközi választást, ott hét jelölt indul és 1054-en szavazhatnak.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúron és Jászboldogházán polgármestert választanak, mert mindkét településen lemondott a korábbi városvezető. Mezőtúron három jelölt indul: egy a Tegyünk Együtt Közösségünkért Egyesület színeiben, egy a Fidesz-KDNP jelöltjeként és egy függetlenként. A jelöltekre 13 311 választópolgár szavazhat. A településen a 4-es számú egyéni választókerületben a lemondott képviselő helyett választottak volna új képviselőt, de ez a voksolás jelölt hiányában elmarad. Jászboldogházán két független polgármesterjelölt indul a választáson, rájuk 1431 választópolgár voksolhat.

Nógrád megyében, Somoskőújfaluban feloszlás miatt új képviselő-testületet és polgármestert választanak. A polgármesteri posztért három független jelölt indul, a hat képviselői helyre 13 jelölt pályázik, valamennyien függetlenek. Somoskőújfaluban 1844-en szavazhatnak. Salgótarján megyei jogú városban pedig képviselőt választanak, mivel a 7. egyéni választókerület képviselője meghalt. A választáson négy jelölt indul, a választókerületben 2477-en voksolhatnak.

A Vas megyei Kondorfán polgármestert és négytagú képviselő-testületet kell választani, mert a testület kimondta feloszlását. A polgármesteri tisztségért két független jelölt indul, a négy képviselői helyre hatan pályáznak. A választói névjegyzékben 428-an szerepelnek.

Esztergomban az 1. egyéni választókerületben a korábbi képviselő lemondása miatt lesz időközi választás, a voksoláson két jelölt indul és 2437 választópolgár szavazhat.

A Pest megyei Szentendrén ugyancsak a korábbi képviselő lemondása miatt lesz választás, ott három jelölt van, a névjegyzékben 2765-en szerepelnek.

Két településen - a Baranya megyei Mozsgón és a Nógrád megyei Kállón - a nemzetiségi választópolgárok roma nemzetiségi képviselőket választanak. A szükséges számú jelölt hiányában azonban elmarad a roma nemzetségi választás hat településen: Szakályon, Bölcskén, Versegen, Göncruszkán, Nagykerekiben és Gyöngyfán

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában