Kultúra

2022.07.21. 08:18

Helyettes államtitkárrá nevezték ki a Soproni Petőfi Színház volt igazgatóját

A Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkárává nevezte ki Pataki Andrást Orbán Viktor miniszterelnök − olvasható a szerda este megjelent Magyar Közlönyben.

kisalfold.hu

Fotó: Máthé Daniella

Helyettes államtitkár lett a volt soproni színházigazgató

Mint arról portálunk is beszámolt a hónap elején, a Petőfi Színház évadzáró eseményén elbúcsúzott a társulattól Pataki András igazgató. A Jászai Mari-díjas rendező tíz esztendeje, 2012-től vezette a színházat, ezzel párhuzamosan öt évig a Pro Kultúra Sopron ügyvezetői posztját is betöltötte. Számos, nagy sikert elért darab színrevitele kötődik a nevéhez, ő rendezte például a Peer Gynt, A padlás, az Aida, valamint az Egerek és emberek című darabokat. A most megjelent hivatalos közlemény szerint Orbán Viktor miniszterelnök a Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkárává nevezte ki Pataki Andrást.  

Korábban

Pataki András Jászai Mari-díjas rendező 2012-től volt a Soproni Petőfi Színház igazgatója, majd a Pro Kultúra ügyvezetői posztját is betöltötte - adta hírül a SopronMédia.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában