Útfelújítás

2022.07.19. 19:53

Befejeződött a Szigethy Attila és az Ipar út felújítása Győrben - videón az új szakasz

Már nagyon elhasználódott az út.

A projekt keretében a Szigethy Attila út és Ipar út felújítása három szakaszban történt meg:

  • Elsőként – 2021. őszi befejezéssel – a Szigethy Attila útnak a Kodály Zoltán utca – Ifjúság krt. közötti szakaszán újult meg az útburkolat.
  • 2021. év végéig az Ipar út Fehérvári úti körforgalomtól a felüljáróig tartó szakaszán szintén megújult az  útburkolat, sor került továbbá 2 db újautóbuszöböl és középsziget kialakítására.
  • Az Ipar utcának a felüljárótól a Munkás utcáig tartó szakaszán az útburkolat felújítása, 2 db új buszöböl  kialakítása, továbbá a Nagysándor József utcáról az Ipar utcára egy új jobbra kanyarodósáv megépítése valósult meg jelzőlámás csomópont átalakításával. A munkálatok 2022. nyár elején zárultak.

Mindhárom szakaszon megtörtént a rossz állapotú szegélyek, víznyelők és közműaknák átépítése, a burkolati  jelek, forgalomtechnikai táblák felújítása, kiegészítése. A teljes beruházási szakaszon összességében 1700 m hosszon 2×2 sávban, lekanyarodó sávokkal és útkereszteződési csomópontokkal együtt felújították az útburkolatot, 3657 m3 aszfaltburkolatot építettek be, 5617 fm hosszan épült betonszegély, 56 db új, vegyes beömlésű víznyelőt építettek, és 8 db új közvilágítási oszlopot helyeztek el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában