Négy utcát tettek rendbe

2022.07.08. 18:17

97 millió forintos útfejlesztést sörös hordógurítással ünnepeltek Jánossomorján - galéria

Útfelújítások adtak alkalmat az ünneplésre péntek délután Jánossomorján.

kisalfold.hu
  • Útfelújítások adtak alkalmat az ünneplésre péntek délután Jánossomorján.
  • Az önkormányzat összesen 97 millió forintot fordított négy utcájának rendbetételére.
  • Az ünnepélyes szalagátvágás és hordógurítás a Sarok közben volt, Nagy István agrárminiszter, a város országgyűlési képviselőjének részvételével.

Jánossomorja polgármestere, Lőrincz György köszöntőjében kifejtette: az önkormányzat mintegy 40 kilométernyi belterületi útért felel. Mint fogalmazott, nagy feladat az utak karbantartása, amihez az államtól 97 millió forintot kaptak. Ebből az összegből az első két utca már elkészült, a másik kettő felújítása a végéhez közeledik. "2016-ban felmértük a város teljes úthálózatot. Az első, három éves ütemben mintegy hat kilométert újítottunk fel, a 2020-2022-es időszakra közel öt kilométert terveztünk" - mondta Lőrincz György.

Nagy István beszédében kiemelte, hogy a felelős, hosszú távra szóló döntéseket kell támogatni. A politikus arra gondolt, hogy a helyi önkormányzat vállalva a többlet kiadást, inkább a jobb minőséget választotta és süllyesztett szegélykővel építtette ki a burkolatokat. Így ugyan kevesebb utcára lesz elég a pénz, de az út élettartamát jelentősen megnövelik. "Ezek nem könnyű döntések, de a minőség a fontos" - jegyezte meg.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában