Ünnepre készülnek

2022.07.14. 13:04

15 éves a soproni Szivárvány óvoda

"Beültettem kiskertemet a tavasszal..." - csendül majd fel az ismert dal a Szivárvány Óvodában szombat délelőtt, az intézmény 15. születésnapi ünnepségén.

Tama István

Fotó: Szalay Károly

- Ez az ének nagyon illik ahhoz a világhoz, amiben élünk, amiben ültetgetjük a kiskertünket, mindig újabb és újabb gyermekekkel - meséli Pukkhamer Emőke, a korai többnyelvű óvodai képzés ötletgazdája. 

Az óvodába belépve már látszanak az előkészületek: az ablakokon és a csoportszoba falán is a tizenötös szám szerepel, ottjártunkkor a gyerekek éppen virágos díszeket állítottak össze az helyiségek díszítésére. 

Szívárvány óvoda 15 éves
Már nagyon készülnek a gyerekek a szombati ünnepségre. Fotó: Szalay Károly

- Az elmúlt másfél évtizedben komoly szakmai sikereket értünk el, a díjazták például az innovációs tevékenységünket is, de a korona az Európai Bizottság által kezdeményezett Európa Nyelvi Díjon elért első helyezés. Ahogy Polgármester úr is hangsúlyozta előző ünnepségünkön, mi valami olyat képviselünk, ami a városra jellemző, hiszen ez a háromnyelvű település egyetlen háromnyelvű óvodája - mondta el Pukkhamer Emőke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában