Teljes felújítás

2022.06.13. 15:31

Új köntösben a hivatal Ivánban

Elkészült az Iváni Közös Önkormányzati Hivatal épületének teljes felújítása, amit ünnepélyes keretek között adtak át.

Tama István

Hajtó Péter polgármester, Nagy Szabina munkatárs, Szakálné Szabó Zita jegyző és Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő az átadáson. Fotó: T. I.

– Fontos mérföldkő településünk életében, hogy két sikeres pályázatnak köszönhetően sikerült felújítani az épületet, alkalmanként közel 30 millió forint támogatást kaptunk ehhez. Több mint egyéves történet zárult le, sok bosszankodás, rengeteg újratervezés, verejtékes munka és maximális együttműködés jellemezte az elmúlt esztendőt. Külön öröm számomra, hogy a teljes felújítást helyi vállalkozók végezték. A kormány vidékorientált politikájának köszönhetően a Magyar Falu Program hozzájárult településük fejlődéséhez – jelentette ki Hajtó Péter polgármester. 

– A régi, rozoga épület falai között sok szép élményt éltünk meg, most előttünk a feladat, hogy ismét tartalommal töltsük meg a polgármesteri hivatalt. Azt a helyet, ami a közösséget szolgálja, ahol a képviselő-testületi üléseken megszületnek a lakosság életét érintő és szolgáló döntések, ahol a köztisztviselői apparátus végrehajtja ezeket a döntéseket, és ahol számos jegyespár köti össze az életét – mondta el Szakálné Szabó Zita jegyző. 

– Az elmúlt időszakban olyan mennyiségű fejlesztési forrás érkezett a faluba, amire korábban nem volt példa. Összesen 483 millió forintot tudtunk biztosítani a település számára a Magyar Falu Programban, többek között két ütemben a hivatal felújítására. Ez is bizonyítja, hogy hasznos és értelmes célokra tudjuk fordítani a program pályázati forrásait – hangsúlyozta beszédében Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő, aki megköszönte azt a nagy arányban megnyilvánuló bizalmat és felhatalmazást, amit a választásokon kapott a település polgáraitól. 

Az épületet Vlaj Márk atya áldotta meg, a szalagátvágás ceremóniája pedig eltért a szokásos protokolltól: a szalagot két oldalról az országgyűlési képviselő és a polgármester tartotta, amíg azt a hivatalban dolgozók nevében Szakálné Szabó Zita és Nagy Szabina vágták át. 

 

Címkék#Iván

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában