Volánbusz

2022.06.07. 13:30

Új buszmenetrend lép életbe a helyközi járatokon megyénkben - elsősorban Győr és Pápa között sok az újdonság - hírgrafika

Június 16-tól startol az új menetrend.

kisalfold.hu

Fotó: MW-archívum

A változás eredményeképpen az autóbuszok ütemes menetrend szerint indulnak, több új közvetlen kapcsolatot biztosítanak a térség települései között, jobb csatlakozást biztosítunk az autóbuszok között, valamint az autóbuszok és a vonatok között is, valamint egyes vonalakon az első járat korábban, az utolsó később indul, ezzel is bővítve a kínálatot.

A változás elsősorban az alábbi megyei viszonylatokat érinti:

Győr – Győrszemere – Tét – Gyarmat – Takácsi – Pápa

Forrás: Volánbusz

A változásokról részletesen

  • Jelentősen változik a Győrből Pápa, Ajka, Sümeg, Keszthely, Hévíz, Nagykanizsa, Zalaegerszeg felé induló, valamint a Veszprém és Zalaegerszeg/Nagykanizsa közötti útvonalon Tapolca/Balatonfüred, Keszthely, Hévíz érintésével közlekedő valamennyi autóbuszjárat menetrendje. Módosul a Tapolcáról, Sümegről, Zalaszentgrótról, Keszthelyről Budapestre közlekedő autóbuszok indulási időpontja is.
  • Az új kiszolgálást általánosságban jellemzi, hogy valamennyi, a térségben közlekedő országos és regionális autóbuszjárat menetrendjét összehangoltuk egymással, így a jelenleginél egyenletesebb elosztás szerint indulnak, számos rövidebb szakaszokon közlekedő járatot is összekötöttünk, így a térségben jelentősen bővül a közvetlenül elérhető települések száma. Az autóbuszok többször érintik a vasútállomásokat, ezáltal javulnak a csatlakozások az autóbuszok és a vonatok között is.
  • A Győrből Pápa érintésével Ajka, Devecser, Sümeg, Tapolca, Keszthely, Hévíz, Zalaegerszeg, Zalakaros, Nagykanizsa irányába induló autóbuszjáratok a Győr és Pápa közötti szakaszon egyenletesen óránként indulnak úgy, hogy a járatok Győr és Pápa közötti indulási és érkezési időpontjai jellemzően felezi a szintén Győr és Pápa között óránként közlekedő, de a buszokhoz képest többségében eltérő településeket kiszolgáló vonatok indulási időpontjait, így a vonatok és a buszok Győr és Pápa között együttesen már félóránkénti eljutást biztosítanak.
  • Jelentősen javul az Ajka és Győr közötti közvetlen kapcsolat azáltal, hogy az autóbuszok egész nap egyenletesen kétóránként, irányonként legalább nyolc alkalommal indulnak az útvonalon. Bővül az időbeni kínálat is a két város között, mivel az első autóbuszjárat Ajkáról 4:25-kor, Győrből az első járat 5:35-kor, az utolsó 19:30-kor indul.
  • A Győr és Tapolca között közlekedő járatok útvonala módosul, a járatok gyakrabban, de Ajka érintésével és az útvonalon valamennyi település és megállóhely kiszolgálásával közlekednek, így a járatok funkciója is változik: elsősorban a rövidebb távolságú regionális utazások kiszolgálása a céljuk. A Tapolca és Győr közötti utazásokhoz a kétóránként induló Helikon InterRégió vonatokat ajánljuk, amelyek az autóbuszoknál közel egy órával rövidebb menetidővel közlekednek.
  • Jelentősen változik a Győrből Hévízre, Keszthelyre közlekedő járatok menetrendje is: több járat közlekedik Zalakarosra is, vagyis naponta 3 járat indul irányonként a Győr – Pápa – Devecser – Sümeg – Hévíz – Keszthely – Zalakaros – Nagykanizsa útvonalon. A járatok indulási és érkezési időpontjai úgy kerültek kialakításra, hogy megfelelően illeszkedjenek a Győrből, Pápáról a zalai fürdővárosokba utazók utazási szokásaihoz, legyen az egynapos, vagy akár többnapos fürdőlátogatás.
  • A Zalaegerszeg és Győr között Keszthely, Tapolca érintésével közlekedő járatok útvonala is változik. Az autóbuszok Keszthely érintése nélkül Zalaszentgrót, Sümeg, Devecser érintésével közlekednek a korábbinál lényegesen rövidebb menetidővel, így a Keszthely és Győr közötti utazásokhoz a kétóránként induló Helikon InterRégió vonatokat, vagy a Nagykanizsa – Zalakaros – Keszthely – Hévíz – Sümeg – Pápa – Győr útvonalon közlekedő autóbuszokat ajánljuk.
  • Változik a tanítási időszakban jellemzően vasárnapi napokon Lenti – Zalaegerszeg – Győr útvonalon közlekedő autóbuszjárat menetrendje is. A járat közel két órával korábban, Lentiből 16:15-kor, Zalaegerszegről 17:30-kor indul, Győrbe 19:45-kor érkezik. Zalaegerszegről jellemzően vasárnaponként 19 óra után a győri eljutási lehetőség vasúton a továbbiakban is biztosított marad: Zalaegerszegről 19:21-kor indulva, Győrbe 21:37-kor érkezve, ezáltal az autóbuszos és vasúti eljutási lehetőség együttesen bővebb kínálatot biztosít a két megyeszékhely között.
    Bővebb részletek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában