A részvétel a fontos

2022.06.10. 14:12

Sportfeladatokban mérték össze tudásukat az oviolimpián Sopronban - fotók

A város sportfelügyeleti csoportja idén is megrendezte az oviolimpiát. A tizenhét óvoda részvételével zajló, jó hangulatú megmérettetésen mindenki nyertesnek érezhette magát a sportolással töltött nap után. A változatos versenyszámok utáni eredményhirdetésen kiderült, hogy melyik óvodába járnak a legügyesebb és leggyorsabb gyerekek.

Tama István

Fotó: Máthé Daniella

Koncentráció az arcokon, maximális erőbedobás a pályán, őszinte öröm egy sikeres fel­adat után, és előfordult, hogy még könnyek is legördültek egy gyengébben sikerült gyakorlatot követően. Ezek a dolgok ugyanúgy ott voltak az oviolimpián, ahogy a nagy olimpiákon, és itt is minden résztvevő nyertesnek érezhette magát. A gyorsaságot és ügyességet igénylő feladatok között sor- és akadályverseny, valamint kapura rúgás is szerepelt. A versenyben a Kőszegi Úti Tagóvoda bizonyult a legjobbnak.

Koncentráció az arcokon, maximális erőbedobás a pályán, őszinte öröm egy sikeres fel­adat után, és bizony előfordul, hogy még könnyek is legördülnek egy-egy gyengébben sikerült gyakorlatot követően. A résztvevők egységes mezen viselik büszkén magukon az általuk képviselt csapat nevét. Szinte minden ugyanúgy történik a soproni oviolimpán is, mint a névadó, nagy olimpiai rendezvényen. Talán annyiban mégis más ez az esemény, hogy a gyerekeknél még jobban tetten érhető az olimpia eredeti eszménye, miszerint nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos. Mindenesetre a mozgással együtt töltött idő mindenkit a nap nyertesévé tesz, a rendezvény pedig fontos szerepet tölt be az apróságok sportolásra, egészséges életmódra nevelésében.

A soproni oviolimpiát minden esztendőben a nevelési év végén rendezi meg az önkormányzat sportfelügyeleti csoportja, keretet biztosítva ahhoz, hogy a legifjabb korosztály szórakoztató módon mérhesse össze tudását. Tizenhét óvoda, csapatonként tizenkét gyerek, kisfiúk és kislányok vállalkoztak arra, hogy részt vesznek a nemes versengésben. Az óvodák komolyan veszik az eseményt, a versenyt megelőző hetekben az „olimpikonok” már lelkesen készülnek, gyakorolnak a feladatokra. Az időjárás idén nem fogadta kegyeibe a rendezvényt, a hűvösre fordult, esős idő miatt a szervezők kényszerűségből a hagyományos helyszínről, a Városi Stadionból a Novomatic-aréna új termébe telepítették át a megmérettetést. A lelkesedést azonban nem tudta elfújni a szél, sőt, a teremben még hangosabbnak hatott a versenyek zaja és a csapatkísérő óvodapedagógusok biztatása. A gyorsaságot és ügyességet igénylő feladatok között többféle sor- és akadályverseny, váltófutás a szlalompályán és kapura rúgás is szerepelt.

Az oviolimpia bajnoka a Kőszegi Úti Tagóvoda lett, másodikként a Harkai Kerek­erdő Óvoda végzett, míg a dobogó harmadik fokára a Trefort Téri Óvoda ért oda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában