Több helyen tilos lesz megállni

2022.06.17. 10:54

Rajtol a vizes világbajnokság Sopronban is - térképen mutatjuk a forgalomrend-változásokat

Június 18. és július 3. között Budapest, és három vidéki társrendező város – Debrecen, Sopron és Szeged ad otthont a 19. FINA vizes világbajnokságnak. A forgalmirend-változások és a parkolási nehézségek elkerülése végett a szervezők azt javasolják, hogy aki a programokat látogatja, tömegközlekedéssel érkezzen a Lővér Uszodába.

kisalfold.hu

Fotó: Szalay Károly

A műúszás versenyeivel Budapesten tegnap megkezdődtek a vizes világbajnokság eseményei, a soproni uszodában hétfő délutántól rendeznek mérkőzéseket. A várhatóan izgalmas meccseken kívül a forgalomkorlátozásokra is érdemes lesz odafigyelni. 

Az első vízilabda-mérkőzés hétfőn 18 órakor kezdődik a Lőver Uszoda medencéjében, ahol az új-zélandi és a brazil női pólósok ugranak vízbe, hogy összemérjék tudásukat. Ezen a két válogatotton kívül a soproni csoportban a kazah és az ausztrál női együttes szerepel, míg a férficsapatok közül Olaszország, Kanada, Dél-Afrika és Spanyolország együtteseit láthatják a szurkolók. Hétfőn, szerdán és pénteken a hölgyeké a medence, kedden, csütörtökön és szombaton a férfiak meccseit rendezik, az első összecsapás mindig hatkor, a második fél nyolckor kezdődik. A mérkőzésekre lehet még jegyeket vásárolni, érdemes lesz kilátogatni az új uszodába nemcsak a sportélmény, hanem a világbajnokság egyedi körítése, a rendezvényre átalakított medencetér miatt is. Történelmi alkalom, hogy egy, az olimpiai játékokon is szereplő sportág világbajnokságának csoportküzdelmeit láthatja vendégül Sopron. Az eseményt övező érdeklődés mellett fokozott figyelemmel kell a közlekedni a lezárások, forgalmirend-változások miatt.

 A rendezvény ideje alatt tilos megállni június 28-án éjfélig a Deákkúti út mindkét oldalán, a Lőver körúttól a Deákkúti út 16. számig. Ugyancsak tilos megállni június 26-án éjfélig a Deákkúti út mindkét oldalán a Deákkúti út 16.-tól az Ady Endre útig, valamint a Soproni Egyetem Ady utcai parkolójában. Ezenkívül forgalomtechnikai eszközökkel lezárják június 28-án éjfélig a Deákkúti utat a Lőver körúttól a Panoráma útig. A világbajnoksággal kapcsolatos hír még, hogy jószolgálati együttműködési megállapodást kötött a lebonyolító Nemzeti Sportügynökség valamint a Civilút Alapítvány, hogy az eseményen a fogyatékossággal, nehezítettséggel élő emberek, valamint az egészségügyi dolgozók is részt vehessenek.

Ingyenes buszjáratokA vizes világbajnokság kiszolgálására ingyenes autóbuszjáratok közlekednek a Sopron Plaza és a Lőver Szálló megállóhelyek között hétfőtől szombatig W1 és W2 jelzéssel. A járatok a Sopron Plazától 16.50-től 21.30-ig, a Lőver Szállótól 17.15-től 21.55-ig húszpercenként indulnak felfelé az 1-es, visszafelé pedig a 2-es városi busz vonalán. A járatokat bárki igénybe veheti, a szervezők azt javasolják, hogy a programok látogatói busszal érkezzenek a helyszínre.

A térképet és a részletes menetrendet ide kattintva letöltheti >>

MEGÁLLÁSI TILALOM

2022. június 10-én 00.01 órától 2022. június 28-án 23.59 óráig.

Sopron, Deákkúti út mindkét oldalán a Lövér krt. és a Deákkúti út 16. számig.
2022. június 15-én 00.01 órától 2022. június 26-án 23.59 óráig.

Sopron, Deákkúti út mindkét oldalán a Deákkúti út 16. számtól az Ady Endre útig.
2022. június 16-án 00.01 órától 2022. június 26-án 23.59 óráig.

Sopron, Egyetem parkolója, Csengery utca Ady Endre út és Béke út között

Fotók: Szalay Károly

FORGALOMTECHNIKAI ESZKÖZZEL TÖRTÉNŐ ELZÁRÁS

2022. június 10-én 00.01 órától 2022. június 28-án 23.59 óráig.

Sopron, Deákkúti utat a Lövér körúttól a Panoráma útig.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában