Balaton 2022

2022.06.24. 12:58

Könnyebb eljutni a Tihanyi-félszigetre közösségi közlekedéssel

A nyári menetrend életbe lépésével tovább javult a Balaton elérhetősége az ország számos pontjáról, és még kedvezőbbé váltak az autóbuszok és a vonatok közötti csatlakozások a tó térségében. Mostantól a közösségi közlekedéssel érkezők könnyebben eljuthatnak a Tihanyi-félszigetre is. A Volánbusz emellett megújult, látványos és könnyen értelmezhető utastájékoztatási eszközökkel segíti a tájékozódást, illetve a Balatonfüred–Tihany között közlekedő autóbuszjáratok a TIHANYBUSZ nevet és logót viselik.

Forrás: Volánbusz Zrt.

Fotó: Volánbusz Zrt.

Tihany a legjelentősebb település a Balaton partján, amely nem érhető el vasúttal. A „kincses  félszigetet” közösségi közlekedéssel Balatonfüred vasútállomáson történő átszállással,  többnyire a 7355-ös autóbuszokkal lehet megközelíteni. A Volánbusz ezentúl még egyszerűbb,  átláthatóbb, a jelenlegieket kiegészítő információkat nyújtó utastájékoztatási felületeket  biztosít a Balatonfüred és Tihany között utazóknak. 

A www.volanbusz.hu/balaton oldalon térkép és egyszerűsített menetrendek segítik a  tájékozódást, illetve a vasúti átszállási kapcsolatok feltüntetése egyszerűsíti az eljutás  tervezését mindazok számára, akik tihanyi utazásukhoz és a környék felfedezéséhez a MÁV– Volán-csoport járatait választják. 

A MÁV-START nyári menetrendjét érintő fejlesztéseknek köszönhetően 2020 nyarához képest  Budapest és Balatonfüred között csaknem kétszer annyi vonat közlekedik, és jelentősen  csökkent a menetidő is a tavaly tavasz végén átadott villamosításnak köszönhetően. A  fővárosból Balatonfüredre óránként el lehet jutni a Katica vagy a Vízipók InterRégió  vonatokkal, Tapolcára pedig kétóránként indulnak Budapestről a Kék Hullám InterCityk. A  Volánbusz is bővítette menetrendjét az északi part jobb megközelítése érdekében, mely  többek között Pécsről, Ajkáról, Tapolcáról, Zalaegerszegről, Szombathelyről, Győrből,  Veszprémből is egyszerűbben elérhető. 

Az utastájékoztatási fejlesztésnek köszönhetően a Tihanyi-félszigetre is könnyebb az eljutás a  Volánbusz járataival: az autóbusz-megállóhelyeken „városi stílusú”, többek között Budapesten  is megszokott menetrendi tábla segíti az utastájékoztatást a jelenleg is kint lévő, hagyományos  indulási jegyzékek mellett, térkép, menetrend, díjszabási és jegyvásárlási információk  feltüntetésével. A járatok könnyebb azonosítását a vonalszám és útvonal mellett a  TIHANYBUSZ felirat és logó szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában