Balaton 2022

2022.06.18. 06:25

Hosszú út vezet idén Győrből a Balatonra - Türelemre van szükség a 82-es főúton és Veszprémnél is - mutatjuk a forgalomkorlátozásokat

Akik Győrből indulnak a Balatonra az idei szezonban, araszoló kocsisorra kell számítaniuk Veszprémnél. Az állandó forgalomkorlátozások és terelések miatt érdemes kevésbé frekventált időpontban indulni a tó partjára. Különösen azoknak, akik Balatonfüredre tartanak.

Szeghalmi Balázs

A füredi csomópont kivitelezési munkái így álltak idén tavasz közepén. Fotó: NIF Zrt.

Tavasz elején kezdődött a 8-as és 82-es utak összekötő szakaszának kivitelezése a királynék városában; a beruházás összköltsége meghaladja a hárommilliárd forintot. Az 1,1 km-es szakasz a tervek szerint tehermentesíti majd Veszprémet és segíti a város elérését, főként nyáron. A szóban forgó etap egyik végpontja a 8-as úton kialakított új körforgalom, míg a másik a veszprémi börtönnél lévő útkereszteződést bővítő, szintén új körforgalom lesz.

Utóbbi csomópont és a 8-as út közötti szakaszon 2+1 sávot alakítanak ki, míg a már működő közbenső körforgalomtól a 82-es útig kétszer két forgalmi sávot hoznak létre. A közbenső körforgalom és a 82-es út közötti szakaszon az úttal párhuzamosan járda és kerékpárút is épül, közvilágítással. Emellett továbbra is tart a déli elkerülő építése Veszprémnél a litéri és füredi csomópontok között.

Az új Budapest úti csomópont és a füredi csomópont közötti szakasz főpályájával a Körmend felé vezető oldalon június végére, július elejére végeznek a szakemberek. Ez­­után indulhat a kivitelezés a Székesfehérvár felé vezető oldalon. Ez előreláthatólag novemberig tart. Mint ahogy a 8-as és 82-es utakat összekötő út átadása is idén év végén várható. A veszprémi forgalomkorlátozásokról ide kattintva olvashatnak

A füredi csomópont kivitelezési munkái így álltak idén tavasz közepén. Fotó: NIF Zrt.

Körforgalom épül Veszprémvarsányon is

A tervek szerint augusztus 15-én ér véget a 82-es úton a veszprémvarsányi csomópont építése. Ezzel együtt az út félpályás lezárása is.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában