27 ezer forintos segélyéből él

2022.06.15. 11:29

Focival segítettek a Rajka egykori labdarúgóján, Gyurin

Példás összefogással támogatják barátai, ismerősei, sőt, ismeretlenek is a nehéz anyagi körülmények között élő és szívbetegséggel küszködő egykori rajkai játékost, Muth Györgyöt. A korábbi labdarúgó, ma már a helyi klubnál mindenesként tevékenykedő Gyuri megsegítésére futballmeccset szerveztek Rajkán.

Szeitz Tibor

A rajkai és a hegyeshalmi futballcsapat ezúttal segítő szándékkal, s nem a pontokért lépett pályára. Hátul, középen, melegítőben Muth György.

Különleges meccsre készülődtek múlt vasárnap Rajkán, ahol a helyi csapat a hegyeshalmi együttessel csapott össze. Ugyan nem egy bajnoki találkozó volt ez, ám sokak számára sokkal többet jelentett, mint egy-egy helyezést eldöntő rangadó, hiszen a cél egy bajban lévő korábbi játékos megsegítése volt.

A rajkai és a hegyeshalmi futballcsapat ezúttal segítő szándékkal, s nem a pontokért lépett pályára. Hátul, középen, melegítőben Muth György.

 „Gyuri ezer szállal kötődik a településhez és a klubunkhoz – kezdi Gyimóti Barbara, a Rajka elnöke. – Még régebben elvesztette a szüleit, s két hónapja elhunyt az öccse is, akivel együtt lakott a községben. Ráadásként nemrég kiderült, hogy szívbeteg, a fővárosban kellett megműteni. Azóta a huszonhét ezer forintos segélyéből él, ami, talán nem is kell mondanom, szinte semmire sem elég. Korábban a helyi csapatban, majd a rajkai öregfiúkkal is futballozott. Manapság amolyan mindenes, ha kell, öntöz, füvet nyír, pályát fest, mindezt önzetlenül. Ezért is gondoltunk arra, hogy melléállunk, s megpróbálunk segíteni neki” – tette hozzá az elnök asszony. 

Azt azonban talán ő sem gondolta, hogy ennyien csatlakoznak majd hozzájuk. Priskin Tamás, az ETO válogatott labdarúgója a klubja támogatásával egy – a csapat által aláírt – ETO-mezt ajánlott fel licitre. A kiváló támadó még külön százezer forinttal is támogatta Gyurit, akit meghívott egy hazai meccsre is. A mezre egy Svájcban dolgozó rajkai fiatalember tette a legmagasabb ajánlatot. Ez pedig nem kevesebb mint fél millió forint volt. Ráadásként a mez – bekeretezve – a rajkai sportbüfében maradhatott. 

Priskin Tamás, az ETO válogatott labdarúgója a klubja támogatásával egy – a csapat által aláírt – ETO-mezt ajánlott fel licitre.

Az élvonalbeli Honvéd – amúgy Rajkán élő – kapusa, Tomás Tujvel a kispestiek által dedikált labdát ajánlott fel licitre. A labda Cermakova Erika, Madácsi Gábor és barátai révén 51 ezer forintért kelt el, s Földes Attila, valamint Nagy Mihály is ajánlott fel egy bizonyos összeget. 

Az élvonalbeli Honvéd kapusa, Tomás Tujvel a kispestiek által dedikált labdát ajánlott fel licitre.

Nem érkezett üres kézzel az ellenfél sem. A hegyeshalmi futballisták 61.500 forintot dobtak össze, s a rendezvényen csupán nézőként jelen lévő bezenyei csapat tagjai is hoztak magukkal egy pénzes borítékot. 

A szurkolók, a nézők is kitettek magukért. A kihelyezett dobozban 354 ezer forint és egy híján 100 euró gyűlt össze Gyurinak. 

A klubelnök Gyimóti Barbara adta át Gyurinak a szurkolók adományát.

„Szeretném megköszönni mindenkinek, aki bármilyen formában támogatást nyújtott. Szuperek voltunk így együtt, hiszen ehhez az eseményhez kapcsolódóan Gyuri 1.103.465 forintot kapott” – tette hozzá a rendezvényt szervező elnök asszony. 

„Bevallom, nem számítottam rá, hogy ennyien mellém állnak és támogatnak. Minden fillérnek megvan helye, hiszen csak két év múlva kapok majd nyugdíjat. Nagyon hálás vagyok, köszönöm a segítséget, s azt kívánom, senki ne kerüljön hozzám hasonló helyzetbe” – mondta meghatódva a 63 éves volt futballista. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában