Tisztelet és hála a nevelésért

2022.06.08. 17:19

Az egészségtudatosságért és nevelésért fáradozókat díjazták Győrben - Fotók

Pedagógusnap alkalmából adták át a Győr Oktatásügyéért és a Győr Sportjáért díjakat szerda délután a városháza dísztermében.

Bella Violetta

Fotó: Huszár Gábor

Dézsi Csaba András polgármester köszöntőjében iskolavárosként hivatkozott Győrre, ahol 27000 tanuló nevelésén dolgoznak a szakemberek. Azok, akik a nyári szünetre hivatkoznak a tanári pálya könnyűségét illetően, a polgármester szerint nem veszik figyelembe, mennyit kell készülni az órákra és hogy egész napos elfoglaltságot jelentő, egész embert kívánó hivatás a pedagógusoké. 

– Helytállni a változó világban és a változó követelmények között komoly felkészültséget igényel. Fontos munkára, szakértelemre nevelni a mai fiatalokat, mert ők viszik tovább a várost, ők lesznek a jövő pedagógusai, és polgármesterei is. – Mondta el Dézsi Csaba András.

Beszéde után Pergel Elza alpolgármesterrel adta át a Győr Oktatásügyéért díjakat az oktatási- kulturális- sport és turisztikai bizottság javaslatai alapján Szentpéteri Mariannának a győri szakképzési centrum Lukács Sándor Járműipari- és gépészeti technikum intézmény vezetőjének, a szakképzés pozitív megítélésének előremozdításáért. Szőlősi Zoltánnénak, a nádorvárosi ének-zenei általános iskola intézményvezetőjének, közel négy évtizedes elkötelezett, innovatív pedagógiai munkájáért. Takács Miklósnak, a Győri SZC Gábor László építő- és faipari szakképző iskola pedagógusának, az oktatás tartalmi modernizációjában, valamint a keresztény- és helyi művelődéstörténeti értékek bemutatásáért végzett munkájáért.

Dézsi Csaba András Radnóti Ákos alpolgármesterrel adta át a Győr Sportjáért díjat Danyi László volt judosnak, birkózónak, mecénásnak több évtizedes munkájáért, a fiatalok sportolásra nevelésért. Pálfalvy Gábor sportújságírónak, sportriporternek és sportvezetőnek a városban végzett több évtizedes munkájáért, gálaműsorok szervezéséért, a sportmúzeum és a ovi foci létrehozásáért. Dr. Ihász Ferenc, az ELTE pedagógiai-Pszichológiai kar sporttudományi intézete Fehér Miklós labdarúgó akadémia érettek csoportja vezetőjének egyetemi tanárának, a fiatal generáció sporttudatosságra neveléséért publikációiért, kutató munkájáért. (A díjat felesége vette át nevében.) Borsodi Géza, a győri vízisport egyesület kajak-kenu edzőjének két évtizedes elhivatott tevékenységéért, versenyfelkészítéséért. Mráz László világbajnok tekézőnek a sport területén kifejtett két évtizedes kiemelkedő edzői munkájáért, és világversenyeken nyújtott teljesítményéért. Margitai Zoltán a Gyirmót FC Győr cégvezetőjének, a közel négyszáz taggal bíró egyesület irányításáért. 

A díjak átadása után a pedagógusok ünneplése a nádorvárosi ének zene általános iskola műsorával és állófogadással folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában