Megemlékezés

2022.06.06. 20:48

A Nemzeti Összetartozás Napja Kópházán - fotók

Kópháza Nemzeti Összetartozás emlékművénél az emléknap napja tiszteletére koszorúzott a Soproni Huszár Hagyományőrző Egyesület, a Kópházáért Za Koljnof Egyesület és a Fidesz Kópházi Szervezete közös megemlékezésén.

A magyar történelmi idők legfontosabb eseményeire való visszatekintéssel emlékeztetett a Soproni Huszár Hagyományőrző Egyesület szónoka mindazokra az időkre, amelyek küzdelmes korszakait jelentették a magyar nemzetnek – beleértve a mindig gyásznapként számon tartott Trianoni döntést – amelyeket nem szabad elfelejteni.

A múlt ismerete fontos a jelenben való helyes döntések meghozatalához és a jövő alakításához – emlékeztetett.

A magyar nemzet minden harcát megvívta és felállt minden vesztességét követően, ezért ma már a Nemzeti Összetartozás Napjának van létjogosultsága, ami a megmaradást jelenti, a jövőt, azt, hogy gyermekeink is megőrizhessék magyarságukat.

A Nemzeti Összetartozás Emlékműve méltó módon jelképezi az összetartozást, azt, amely a magyarok és horvátok barátsága is jelent - hangzott el a megemlékezésen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában