Frissített hír

2022.06.10. 07:05

A győri katonák futással emlékeztek a 2013-as nagy árvízre - több mint negyven csapat állt rajthoz - videó, sok-sok fotó

2013 júniusában minden idők legnagyobb árhullámával kellett szembenézni a Duna magyarországi felső szakaszán. Az akkori különleges összefogást, az árvíz megfékezését emlékfutással ünnepelték a győri katonák pénteken.

kisalfold.hu

Fotók: Rákóczy Ádám

14.54 - Összesen 42 csapat vett részt a hangulatos emlékfutáson

Eredmények

A végeredmény.
A Kisalföld csapata (b-j): Dr. Tóth Tünde, Kustán Roland, Szeghalmi Balázs, Dánielné Harcsa Ildikó, Dániel Viktória, Hegyi Csaba.

Előzetes

2013 júniusában minden idők legnagyobb árhullámával kellett szembenézni a Duna magyarországi felső szakaszán. Több, mint kétezer katona küzdött a természeti elemekkel heteken át, együttműködve a vízügyi szakemberekkel, a katasztrófavédőkkel, a rendőrökkel, valamint az otthonaikat féltő önkéntesekkel. A nehéz körülmények között közösen hozott emberfeletti erőfeszítések eredményeként végül sikerült a medrében tartani a Mosoni-Dunát és a Rábát anélkül, hogy egyetlen települést is elöntött volna a víz.

Kilenc éve ilyenkor a víz volt az úr a folyók városában. Fotó: Kisalföld-archívum (Mészáros Mátyás)

E – talán megismételhetetlen – teljesítménynek állít emléket a sport eszközeivel a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred a „Zöldár 2013 – Összefogás” elnevezésű emlékfutás révén, melyet nyolcadik alkalommal rendez meg az alakulat pénteken. Az elmúlt két évben a járvány "elvitte" az emlékfutást is, most azonban több mint ötven csapat áll rajthoz, köztük a Kisalföld futói is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában