Régi álom volt

2022.06.15. 15:31

650 diák örülhet az új pályának Mosonmagyaróváron

Mészely Réka

Mészely Réka

„Kívánom, sokan mozogjanak a pályán” – hangsúlyozta Borsics József, a Hunyadi-iskola igazgatója a kézilabdapálya átadóján. Fotó: Mészely Réka

A Győri Szakképzési Centrum Hunyadi Mátyás Technikum tornatermét korábban korszerűsítették: megújult a tetőszigetelés, új ablakokat, padozatot és világítást alakítottak ki. Emellé pedig egy 90 négyzetméteres fedett, fűthető fitneszparkot is kiépítettek. Ugyanakkor régi álom volt egy kézilabdapálya, mely most megvalósulhatott a Győri Szakképzési Centrum 85 millió forintos támogatásával. A legmodernebb eljárással készített funkcionális, 20x40 méteres sportpálya rekortán- (vízelvezetős technológiával készült) burkolattal, védőhálóval, pályavilágítással, eredményjelző táblával rendelkezik és a napokban adták át ünnepélyes keretek között. 

Borsics József, az iskola igazgatója kiemelte: a Strabag által kiépített modern pályát 650 nappali tagozatos diákjuk használhatja. 

– Kívánom, sokan mozogjanak a pályán – hangsúlyozta az intézményvezető, megemlítve, hogy egy nagy aulának is örülnének. 
Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője szerint nagy adósságot törlesztettek a beruházással, hiszen egy iskola életében a testmozgás, a versengés, versenyeztetés alapvetően hozzátartozik a fiatalok neveléséhez. A tárcavezető szerint fontos, hogy a korszerű pálya lehetőséget kínál a küzdelemre és a győzelem pillanatainak át­­élésére. „Együttműködve lehet sikereket elérni!” – fűzte hozzá. 

– Ilyen pályán más órát tartani és diákként használni. Sok sportszerű mérkőzést kívánok! Vigyázzatok rá, hogy hosszú évekig sok diákot kiszolgálhasson – fogalmazott Staár Katalin a mosonmagyaróvári önkormányzat nevében. 

A Győri Szakképzési Centrum képviseletében Gede Eszter kancellár arról beszélt: azon dolgoznak, hogy a hozzájuk tartozó 19 intézményben – ebből öt mosonmagyaróvári – a legjobb feltételeket biztosítsák, és vonzóvá tegyék a szakképzést. Az elhivatott, szakképzett oktatók mellett fontos, hogy a tárgyi feltételek is adottak legyenek. Kiemelte: cél, hogy a mosonmagyaróvári és környékbeli diákok helyi középiskolákat válasszanak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában