1500 tő növény

2022.05.31. 16:21

Virágokkal szépítik környezetüket Jánossomorja lakói

Közel száz városlakó csatlakozott Jánossomorja virágosítási akciójához, aminek keretében több mint 1500 tő növényt osztott ki a városüzemeltető. Ezzel már a második évébe lépett a „Virágosítsuk együtt Jánossomorját!” program, amelyben az önkormányzat által vásárolt egynyári virágokat a jelentkezők házaik elé és utcára néző ablakaikba ültethetik.

Hauptmann Tamás

Másfélszer annyian jelentkeztek a növényekért, mint korábban, így másfélszer annyi virágot osztott ki Jánossomorja idén a helyiek környezetének szépítésére. Fotó: Hauptmann Tamás

Fotó: Picasa

A siker kézzelfogható, nemcsak a kiosztott virágok, de a jelentkezők száma is másfélszeresére növekedett. Kilencvennél is többen érkeztek a városi sportuszoda mellé, hogy átvegyék a növényeket. 

– A legszebb előkerteket ősszel a Szép Közterületért Díjjal kitünteti a város. Örömmel tesszük ezt, hiszen közösen tevékenykedünk Jánossomorja szépítéséért, és aki ehhez önzetlenül csatlakozik a maga erejéből, jó szándékából, és ráadásul gyönyörű előkertet alkot, megérdemli a köszönetet és az elismerést. Ez is egy pluszmotiváció talán a jelentkezéshez – mondta el Lőrincz György polgármester. 

Volt olyan, aki a virágok szeretetéért jelentkezett, de volt olyan is, aki nemcsak széppé, egészségesebbé tenni is igyekszik környezetét, városát. Burda Edit most egy láda növényt vehetett át, ami a háza előtt nemrég telepített fás liget dísze is lesz. Itt nemrég a helyi Zöld Jánossomorja akciócsoport több facsemetét ültetett el, amit Editék családja is támogatott és az akció keretében örökbe is fogadta a ligetet, vállalva a fák gondozását. 

– Nagy természetbarát vagyok, kertészkedem is, a szomszédaim szintén, így igazán jó közegbe kerülnek ezek a növények. A fák is szépek lesznek és a ház előtt rengeteg virágot ültetünk. Nagyon örülök neki – mondta el Burda Edit. 

A városban a hónap végén a közterületek, utcai virág- ágyások, ládák virágosítását is elkezdték. Mintegy 3500 növény került Jánossomorja tereire, utcáira, köztük többek között Hanságligetre és Újtanyára is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában