92 párlat versenyzett

2022.05.14. 14:36

Szűts Bálint meggypálinkája lett a legjobb párlat Mosonszentmiklóson

Kilencvenkét pálinka kelt versenyre tizenegy kategóriában a tizenharmadszor megszervezett párlatversenyen Mosonszentmiklóson.

Mészely Réka

Szűts Bálint (b) meggypálinkájával érdemelte ki a verseny legjobb párlata elismerést. A felvételen Holzinger Jánossal, a rendezvény egyik szervezőjével.

Tizenharmadik alkalommal szervezett párlatversenyt Mosonszentmiklóson a Csopak bisztró és Bedő Csaba polgármester. A rendezvényt nagy érdeklődés kísérte, a szépszámú, összesen 92 nevezett mintát szakértő zsűri minősítette. Béli Gézának, a Pálinka Nemzeti Tanács alelnökének, Dömötör Balázs okleveles pálinkabíráló szakértőnek, Holzinger Jánosnak, a Holzinger Pincészet és Pálinkaház képviselőjének, Juhászné Mészáros Lilla pálinkaszakértőnek és Tóthné Csáki Éva okleveles pálinkabíráló szakértőnek nem volt hát könnyű dolga.

Alma, meggy és birs kategóriában Szűts Bálint, a körtepárlatoknál Gősi Ádám, a baracknál, törkölynél és vegyesnél Kovács Zoltán, a szilvánál Szalánczi Ernő, a cseresznyénél Bedő Csaba, a szőlőnél Kiss Bandi jeleskedett, míg egyéb kategóriában Horváth Andrea győzelmével zárult a megmérettetés.

A verseny legjobb párlata Szűts Bálint meggypálinkája lett, míg a Horváth Tibor „Tyibó”-különdíjat Gősi Ádám érdemelte ki körtepárlatára.

A győztesek mellett a zsűri arany, ezüst és bronz minősítéseket is odaítélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában