Harcászati bemutató

2022.05.21. 16:31

Nyílt napot tartott a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred Győrben - sok-sok fotó, videó

Megnyitották a közönség előtt a Pálffy-laktanya kapuit szombaton Győrben.

kisalfold.hu

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred 19. alkalommal tárta ki a Pálffy Miklós Laktanya kapuit a honvédelem iránt érdeklődők előtt szombaton. Soha nem látott tömeg volt kíváncsi a földön és a levegőben szervezett harcászati bemutatókra, haditechnikai eszközökre, koncertekre és a rengeteg kísérőprogramra, amivel a győri katonák várták a látogatókat. 

Fotók a nyílt napról

– Ugyan napjainkban számtalan rendezvényen található honvédségi tájékoztatópont, és a különböző alkalmakon is rendszeresen lehet látni katonákat, sokan csak a migrációs vagy az egészségügyi veszélyhelyzet kezelése, esetleg egy katasztrófavédelmi híradás alkalmával értesülnek a győri katonák tevékenységéről. Sokan nem tudják, mivel is foglalkoznak a skarlátpiros barettsapkás honvédek. Ezért is fontos a Magyar Honvédség egyetlen légvédelmi rakéta fegyvernemi alakulata számára, hogy legalább évente egyszer megmutassa magát a civil lakosságnak – hangsúlyozta Könczöl Ferenc ezredes, a rakétaezred parancsnoka. Ezúttal is több ezren éltek a nem mindennapi lehetőséggel, hogy – egy, a hétköznapok során szigorúan őrzött katonai objektumba bejutva – betekintést nyerjenek a katonák életébe, testközelből ismerkedjenek meg a haditechnikai eszközökkel. A legnagyobb rajongók még jellegzetes katonai arcfestést is kaptak az ezred tagjaitól. Volt többek között ugrálóvár, makettkiállítás, dinamikus és statikus haditechnikai bemutató, íjászat, paintball-airsoft-légpuska lövészet. Az állandó programpontok mellett kiemelt műsorszámokkal is készültek. A Tata Helyőrség Zenekar adott koncertet, de a Várakozni Tilos zenekar is porondra lépett. Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis pilótái pedig a levegőben tartottak bemutatót az egyik katonai helikopterükkel. Az erős szél miatt sokak bánatára az ejtőernyős ugrás elmaradt. Az izgalmas műsorok után a nap zárásaként a kiállított technikai eszközök látványos elvonulása viszont nem maradhatott el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában