Több szakaszon is dolgoznak az útépítők

2022.05.26. 20:27

Milliárdos felújítási program kezdődött a Rábaközben

Több milliárd forintos útfelújítások, építések vannak folyamatban jelenleg is a Rábaközben. Megújul például a Rábacsanakon átvezető út, de Veszkényben és Rábatamásiban is kezdődött fejlesztés.

Cs. Kovács Attila

A Rábapordányból Árpásra vezető út is megújul, mutatta meg Visy László rábapordányi polgármester. A beruházás magyar falu programos. Fotó: Cs. Kovács Attila

A Rábapordányból Árpásra vezető út is megújul, mutatta meg Visy László rábapordányi polgármester. A beruházás magyar falu programos. Fotó: Cs. Kovács Attila

Komoly útfelújítások kezdődtek el az elmúlt hónapokban és vannak folyamatban a Rábaközben. Munkagépek dolgoznak például Rábapordány közelében és Rábacsanakon, készül a Csorna–Barbacs szakasz, illetve Beledet, Veszkényt és Rábatamásit is érintik a fejlesztések. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya tájékoztatta a Kisalföldet a részletekről. 

Kiderült, hogy több területen a Magyar Falu Program a „felelős”. Ennek keretében újítják fel többek között a Rábapordányt Árpással összekötő utat. 5,4 kilométernyi burkolatot érint a munka, ami Rábapordánynál kezdődött és az árpási kereszteződésig tart. Új alapréteg és aszfaltburkolatú pályaszerkezet készül. A kivitelezés a nyár második felében fejeződik be és több mint egymilliárd forintba kerül. 

– Egy nagyon rossz minőségű útról volt szó, ahol tényleg csak nagyon lassan, óvatosan, a gödröket kerülgetve lehetett közlekedni – mondta érdeklődésünkre Visy László, Rábapordány polgármestere. – Nagyon örülünk a felújításának, hiszen egyik bekötőutunk teljesen megépül. Számítunk természetesen a továbbiakra is. Ennek az útnak gyakorlatilag a folytatása a falunkat a 85-ös főúttal Dörön keresztül összekötő szakasz. Arra is ráférne a javítás. 

Csak nagyon lassan, óvatosan, a gödröket kerülgetve lehetett közlekedni – mondta érdeklődésünkre Visy László, Rábapordány polgármestere. Fotó: Cs. Kovács Attila

Ugyancsak a Magyar Falu Program támogatásával valósul meg az útkarbantartás Rábacsanak belterületén 2,3 kilométer hosszan. Itt teljes pályaszerkezet-cserét, majd új kétrétegű megerősítést végeznek. A vízelvezető rendszer és a forgalomtechnikai jelzések is megújulnak. Várhatóan nyár közepére végeznek a kivitelezéssel, a beruházás 435 millió forintba kerül. A Magyar Közút tájékoztatása szerint a nyár második felére készül el a Bogyoszló és Sopronnémeti közti, 3953 méternyi szakasz, 767 millió forintért. Sopronnémeti belterületén 669 métert újítanak meg nyár elejéig, 111 millió forintból. Veszkényben 2141 méteren dolgoznak a nyár közepéig, 351,2 millió forintos költséggel. A tájékoztatás szerint nyár végére elkészül a Veszkény és Babót közti út 2,2 kilométere, illetve Szany főutcájának felújítása. Utóbbi 832 millió forintba kerül. 

550 millió forintos egy régen várt fejlesztés: a Csorna és Barbacs közötti külterületi szakasz, illetve a Barbacs átkelési szakaszán elvégzett munka. Érinti még az útjavítási program a Maglócát a 86-os főúttal összekötő utat, ez 616 millióba kerül. Dolgoznak a szakemberek Beledben, közel egymilliárd forintos beruházást valósítva meg, valamint Rábatamásiban, ahol 2 kilométert tesznek rendbe a nyár második feléig. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában