Győri rakétások

2022.05.16. 14:06

Megnyitja kapuit a győri laktanya - két katonai helikoptert is kiállítanak szombaton

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred 2022. május 21-én, szombaton kitárja a Pálffy Miklós laktanya kapuit a honvédelem iránt érdeklődők előtt. A szervezők 9:00-14:00 óra között színes és tartalmas programokkal várják a látogatókat az ingyenes eseményen.

kisalfold.hu

A rendezvény programja

09:00   Megnyitó, ünnepélyes zászlófelvonás, díszlövés egy 85 mm-es légvédelmi löveggel

10:00   Tata Helyőrség Zenekar koncertje

11:00   Dinamikus harcászati bemutató az ezred katonáinak részvételével

12:00   Ejtőernyős ugrás és helikopter bemutató

12:30   Várakozni Tilos zenekar koncertje

13:30   Technikai eszközök látványos elvonulása

14:00  Zászlólevonás

Dinamaikus és statikus haditechnikai bemutató, paintball-, airsoft-, légpuska-, és lézerlövészet, repülőgép-szimulátor, katonazenekari koncert, makettkiállítás, és még hosszú a felsorolás, hogy mi mindenre számíthat az, aki ellátogat a győri katonákhoz.

Idén számos újdonság vár az érdeklődőkre, hiszen egy rendkívül látványos ejtőernyős ugráson túl több olyan haditechnikai eszköz is érkezik Győrbe, melyeket még sosem láthatott a közönség a likócsi laktanyában. A forgószárnyas repülőeszközök szerelmeseinek nagyszerű hír, hogy az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis jóvoltából megtekinthető lesz egy Airbus H145M többcélú katonai helikopter, valamint egy Mi-24 típusú  harci helikopter.

A harckocsik rajongói annak örülhetnek, hogy az MH 25. Klapka György Lövészdandárnak köszönhetően kiállításra kerül a világ egyik legmodernebbjeként számon tartott Leopard 2A4 típusú harckocsi, illetve egy Gidran típusú páncélozott csapatszállító harcjármű is. Akiket pedig csak az igazán különleges dolgok hoznak lázba, őket az MH 2. Vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár szólítja meg standjával, ahol a közismert Humvee terepjáró mellett egy amerikai Polaris MRZR 4 ultrakönnyű taktikai jármű, valamint egy ZODIAC PRO 850 típusú félmerevtestű többcélú hajó is közszemlére tétetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában