82-es főút

2022.05.29. 18:00

Körforgalom épül Veszprémvarsányon, Bakonypéterd sínyli meg az építkezést

Május 5. óta tart és a tervek szerint augusztus 15-én ér véget a 82-es úton a veszprémvarsányi csomópont építése, ezzel együtt az út félpályás lezárása. A felújítás egyik ideiglenes vesztese a közeli Bakonypéterd. Sokan erre kerülik ki a dugót.

Gyurina Zsolt

Fotó: Csapó Balázs

– Az utóbbi időben rettenetesen megnövekedett a forgalom a Bakonypéterd–Románd összekötő úton – nyilatkozta nekünk Bolla Tünde polgármester. – Eddig sem volt forgalommentes, pláne, ha a 82-esen baleset van, és ide irányítják a forgalmat. Most a körforgalom építése miatt szinte folyamatosan erre járnak az autók, teherautók, buszok. Az út szűk, és a padka mindkét oldalon nagyon megsüllyedt, továbbá kátyúk nehezítik a közlekedést.

Mint hozzátette, a hivatalos szerveknél már kérték, tegyenek valamit a biztonságosabb közlekedésért. Az úton 3,5 tonnásnál nagyobb tömegű járműveket tiltó tábla van, csak engedéllyel lehet behajtani. Ezt sokan figyelembe sem veszik.

– Az útszakaszon 30-as sebességkorlátozó táblát is kihelyeztünk. Egy héten belül ellopták. És nem ez volt az első eset. Kérem a járművezetőket, körültekintően és lassan közlekedjenek ezen az útszakaszon. Az önkormányzatnak az a célja, hogy az út biztonságos legyen – tette hozzá Bolla Tünde, aki elmondta: júniusban lehet beadni a pályázatot az összekötő út felújítására, remélik, hogy nyernek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában