Frissítve

2022.05.09. 20:34

Kisiklott egy GYSEV vonat Alsó-Ausztriában - Egy utas meghalt, legalább harmincan megsebesültek

Súlyos vonatbaleset történt hétfőn este Münchendorfban.

kisalfold.hu

Forrás: BFK Mödling/Lukas Derkits

Kedd, 9.19 - Közlekedési korlátozások a Deutschkreutz - Sopron - Ebenfurth - Wien Hbf vasútvonalon 

"Tájékoztatjuk tisztelt utasainkat, hogy az ÖBB szolgáltatási területén történt baleset miatt az Ebenfurth és Wien Hauptbahnhof között közlekedő vonatokat elterelik Gramatneusiedl állomás felé. A vonatok megállnak Wampersdorf állomáson is onnan Ebreichsdorf irányába vonatpótló autóbuszok közlekednek. Az Ebreichsdorf állomásról Deutschkreutz irányába utazók számára szintén vonatpótló autóbuszok állnak rendelkezésre Wampersdorf állomásig. Az okozott kellemetlenségek miatt megértésüket kérjük!" - olvasható a vasúttársaság közleményében. 

Hétfő

A vonat Pozsony felé tartott, a baleset nem sokkal Münchendorf után történt. A vonat motorja és a mögötte haladó kocsi kisiklott, és körülbelül 100-150 métert csúszott a töltésen - jelentette Stefan Loidl rendőrségi szóvivő. A baleset okáról egyelőre semmit nem lehet elmondani – a szabotázstól kezdve, a műszaki hibákon át az emberi hibákig, minden lehetséges.

Johanna Mikl-Leitner kormányzó a Facebookon is kifejezte együttérzését és megdöbbenését. Köszönetet mondott a helyszíni mentőszolgálatnak is.

Korábban írtuk:

Az osztrák államvasutak közlése szerint a szerencsétlenség röviddel 18 óra után történt a pottendorfi vonalon.

A szerencsétlenségben egy ember életét vesztette, hárman súlyos, 11-en pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek. Több, mint hetven utast pedig a közelben felállított egészségügyi sátorban láttak el – közölte Andreas Zenker, az alsó-ausztriai Vöröskereszt szóvivője.

A mentőegységek nagy erőkkel vonultak a helyszínre, négy mentőhelikopter is bevetésen volt.
A balesetet sérülés nélkül átvészelő utasokat az alsó-ausztriai vöröskereszt münchendorfi segélyközpontjába szállították.

A Kurier arról számolt be, hogy a három súlyos sérült között volt a mozdonyvezető is, akit mentőhelikopterrel szállítottak a meiedlingi baleseti kórházba.

A vasúttársaság Facebook-posztban figyelmezteti az utasokat arra, hogy az eset miatt az összes REX6-os vonatot az Ebenfurth és Bécs főállomás közötti útvonalon Gramatneusiedl felé terelik.

Korábban írtuk:

Az első információk szerint a GYSEV egyik vonatszerelvénye siklott ki az Alsó-ausztriai Münchendorf település térségében. Egy utas életét vesztette, és legalább harmincan megsérültek - számolt be az esetről a heute.at tudósítása alapján a vaol.hu.

A helyszínre a tűzoltóság, a rendőrség és a mentők mellett három mentőhelikopter is megérkezett. Idő közben a rendőrség helikopterét is riasztották. A súlyosan megsérült vonatvezetőt a bécsi kórházba szállították.

Forrás: heute.at

Philipp Gutlederer, a segélyhívó központ szóvivője arról számolt be, hogy legalább harmincan, köztük néhányan súlyosan megsérültek.

A osztrák vasúttársaság közleménye szerint a Wampersdorf Bahnhof és Achau között a baleset miatt szünetel a vonatközlekedés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában