Aláírás

2022.05.18. 14:14

Győr legújabb testvérvárosa Csíkszereda

Ünnepélyes keretek között írták alá a testvérvárosi szerződést a győri városházán.

kisalfold.hu

Fotó: Huszár Gábor

Forrás: kisalfold.hu

- Győr mindig is szívügyének tekinti, hogy a határon túli városokkal jó kapcsolatot ápoljon és ezen belül is kiemelt figyelmet szentel a határon túli magyarokkal való kapcsolattartásra. Ennek bizonyítéka a Dunaszerdahellyel 2021-ben aláírt testvérvárosi megállapodás is, ami kiválóan működik. Remélem, hogy ez hasonló lesz a csíkszeredaiakkal is. Biztos vagyok abban, hogy intézményeink is megtalálják a lehetőséget az együttműködésre - mondta köszöntőjében dr. Dézsi Csaba András Győr polgármestere.

Korodi Attla Csíkszereda polgármestere arról beszélt, hogy a testvérvárosi szerződések nagyon sok lehetőséget adnak a településeknek. 

- A Kárpát-medence határokon innen és túl egy tér, ahol mi magyarok lakunk és értéket teremtünk. Önök a Kárpát-medence nyugati oldalát védik, mi pedig a keleti oldalát. Büszkén valljuk, hogy mi tényleg védőbástyái vagyunk a Kárpát-medencének és az erdélyi magyarságnak – szögezte le a polgármester, aki arról is beszélt, hogy nagyon fontos a hagyományok ápolása, a történelemre, a kulturális kötelékekre való támaszkodás, de elengedhetetlen, hogy a fiataljainknak olyan eszközöket adjunk, amelyek megtartják őket a szülőföldjükön. Ez feladat Erdélyben, de Győrben is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában