Fejlesztés

2022.05.23. 07:55

Gépeket vásároltak Sopronhorpács - fotók

A közelmúltban sikeresen pályázott Sopronhorpács eszközbeszerzési támogatásra, melynek keretében egy jól kihasználható, minden feladatot ellátó eszközparkot alakítottak ki.

Papp Fanni

A település második alkalommal nyerte el a támogatást. – A korábbi forrásból kabinos fűnyíró traktort vásároltunk, amelyet téli időszakban sószórásra is tudunk alkalmazni. A mintegy tizenötmilliós támogatásból vásároltunk egy benzines fűnyíró traktort, ágaprítót, valamint összesen tizenegy kisgépet és egy megbízható márkájú eszközt. A már meglévő traktort pedig további tartozékokkal is bővítettük, mint például seprűgép, hótoló lapát vagy szárzúzó – számolt be a polgármester. 

Az ünnepélyes átadón Barcza Attila országgyűlési képviselő is részt vett, aki örömét fejezte ki a látványos ütemű fejlődésről Sopronhorpácson. – Méltán büszkék lehetünk az itt látott kis és nagy munkagépekre, ugyanis ekkora eszközparkkal nem sok település rendelkezik. A Magyar Falu Program 2019-ben indította az eszközbeszerzési támogatást, melyre akkor is sikeresen pályázott Sopronhorpács. Idén pedig második alkalommal sikerült támogatást nyernie – hangsúlyozta Barcza Attila. Hozzátette, Sopron térségében szépen zárkóznak fel a kistelepülések a városias élethez, de még rengeteg tennivaló akad. 

A képviselő a választások óta most először járt a településen, ahol köszönetét fejezte ki a lakosságnak a támogatásért. – Az elmúlt négy évben komoly előrelépéseket tettünk meg. Többek között járdák és utak újultak meg, hamarosan átadhatjuk az új bölcsődét, meg- újult az iskola és folyamatban van az óvoda felújítása is. Ezen alkalomból ünnepelni vagyok itt, de innentől kezdve újraindul a munka. Sokat dolgozom majd azért, hogy az itt élő polgárok támogatását megszolgáljam. Terveim közé tartozik az útfelújítás, amit Völcsej irányából tudunk a közeljövőben folytatni, hogy olyan gyönyörű faluképet tudjunk létrehozni, ami méltó Sopronhorpácshoz – fejtette ki Barcza Attila. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában