Kiemelkedő eredmények

2022.05.27. 14:38

Akikre büszkék vagyunk címmel rendezett a Soproni Szakképzési Centrum díjátadó ünnepséget - fotók

Elismerték a szakképző iskolákban tanuló diákok és oktatóik idei tanévben elért eredményeit.

Tama István

Fotó: Máthé Daniella

A rendezvényen a középiskolások országos tanulmányi, szakmai és sportversenyein kiemelkedő eredményt elért tanulókat és oktatóikat köszöntötték. 

– Nagy öröm számunkra, hogy együtt ünnepelhetjük az elmúlt tanév sikereit, mert erre az előző két évben nem volt lehetőségünk, egyrészt a pandémia miatt, másrészt abban az időszakban számos megmérettetés elmaradt vagy félbeszakadt. Sok versenyen megannyi szép eredmény született, 103 diák és 47 oktató érdemelt ki díjazást – mondta el köszöntőbeszédében Kuntár Csaba főigazgató. Kifejezte abbéli reményét, hogy ezek a sikerek ösztönzik a többi tanulót is, és bízik abban, hogy a jól szerepelt diákok az itt megszerzett tudással sikeresek lesznek a munka világában is.

– Nagyon jó érzéssel tölti el a város vezetését, amikor a soproni és a környékbeli tanulók szép szakmai sikereket érnek el. Gratuláció jár a diákok mellett az oktatógárdának, az intézménynek, a Soproni Szakképzési Centrum vezetésének, és elismerés jár a szülőknek, a családoknak is – hangsúlyozta Farkas Ciprián polgármester.

A tanulókat Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnökének jelenlétében köszöntötték, a díjak átadását Aranyosi Ervin Siker című verse vezette fel Szabó Laura Réka tolmácsolásában.

A sikerek közül kiemelkednek az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen és a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen mutatott teljesítmények alapján elért eredmények. Első helyezést szerzett Szakács Réka cukrász- és Mikó Noémi eladó­szakmában, mindketten a Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum és Kollégium tanulói. A Handler Nándor Technikum grafikusdiákjai közül Karnóth Henriett az első, míg Fenyvesi Mirtill a második helyezést érte el. Második helyen végzett a Vas- és Villamosipari Technikum mechatronikai ­technikus tanulója, Demjén Balázs. Németh Gergő pedig, aki a Handler Nándor Technikum festő, mázoló, tapétázó tanulója, ezüstérmet érdemelt ki a WorldSkills Hungary nemzeti előválogatóján.

Címkék#Sopron

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában