Túlterheltek az ápolók

2022.03.18. 22:37

Újra kötelező lesz a beltéri maszkviselet Ausztriában

Március 23-tól visszaállítja az FFP2-es maszkok kötelező beltéri hordását a kormány. Ezt jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Johannes Rauch egészségügyi miniszter. A járványhelyzet jelentősen romlott a március eleji nyitás bejelentése óta, amiről ma már tudható, hogy elhamarkodott volt, mondta a politikus.

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

Az orf.at tudósítása szerint, a bevezetendő kötelezettség egyelőre a munkahelyekre és más, nyilvános terekre lesz érvényes. Arról, hogy az iskolákban is visszatér-e a kötelező maszkhordás, az oktatási miniszterrel egyeztetnek, de ez is szóba került, hangzott el a tájékoztatón.

 

Az intézkedéscsomagra azért van szükség, mert a kórházi és ápolási dolgozók túlterheltek a magas betegszám miatt, és amiatt is, hogy közülük is egyre többen kényszerülnek karanténba vonulni. Az egészségügyi miniszter a kórházak és ápolási otthonok fenntartóival egyeztetett pénteken, akik arról számoltak be, hogy intézményeik a teljesítőképesség határán vannak. Az előrejelzések viszont a következő két hétre is több mint 50.000 új esettel számolnak napi átlagban, ez indokolja az azonnali beavatkozást.
 

A kormány azt is tervezi, hogy bizonyos szakmák, például az kórházi és ápolási dolgozók esetében, szigorú feltételek mellett lazít a karanténszabályokon, megakadályozandó a további munkaerőhiányt. Ennek pontos részletei még nem ismertek, jelenleg a karantén ötödik napján kérhető a fertőzöttség felülvizsgálata és a mentesítés negatív eredmény esetén. Beszédében Johannes Rauch újfent a home-office alkalmazását javasolta a munkaadóknak mindenütt, ahol erre lehetőség van.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában