Győri campus

2022.03.18. 12:57

Újabb négy széchenyis oktató kapott állami díjat

Mutatjuk az új kitüntetetteket. Így összesen hét győri oktató vehetett át elismerést március közepén.

kisalfold.hu

Dr. Ördög Vince mezőgazdasági mérnök, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kara Növénytudományi Tanszékének egyetemi tanára a mikroalgák biotechnológiai alkalmazása, különösen a növényvédelem területén elért kiemelkedő tudományos kutatási eredményei elismerésekén a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje, polgári tagozat kitüntetést kapta.

 

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztje, polgári tagozat kitüntetésben részesült dr. Rechnitzer János, a földrajztudomány doktora, a Széchenyi István Egyetem professor emeritusa, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpontjának kutatóprofesszor emeritusa. A méltatás szerint „a regionális tudomány, ezen belül a regionális gazdaságfejlesztés területén végzett több évtizedes kutatói, oktatói es tudományszervező munkája elismeréseként” vehette át a kitüntetést.

 

 

 

Dr. Író Béla, a Széchenyi István Egyetem Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar Mechatronika és Gépszerkezettan Tanszékének főiskolai docense több évtizeden keresztül kimagasló színvonalon végzett egyetemi főtitkári munkája, magas szintű oktatói és közéleti tevékenysége elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt, polgári tagozat kitüntetést vette át a Nemzeti Ünnep alkalmából.

 

Kuti József, a Széchenyi István Egyetem címzetes egyetemi tanára, a jogelőd Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola volt oktatási főigazgató-helyettese, a Távközlési és Automatizálási Intézet, a Távközlési Tanszék korábbi vezetője, a Széchenyi István Egyetem Sportegyesületének alapító, tiszteletbeli elnöke több évtizedes magas színvonalú oktatói munkája, a főiskolai és az egyetemi sportélet terén végzett kiemelkedő szervező és irányító tevékenysége elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt, polgári tagozat kitüntetést kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában