Előre kell jelezni a látogatást

2022.03.04. 15:32

Részlegesen feloldották a látogatási tilalmat a győri Petz-kórházban, és Sopronban

kisalfold.hu

Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház

Forrás: Csapó Balázs / Kisalföld archív

A Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház weboldalán tette közzé dr. Jávor László főigazgató utasítását a látogatási tilalom részleges feloldásáról.

 

Eszerint  

  • A COVID fertőzéssel érintett szervezeti egységek vonatkozásában a látogatási tilalom továbbra is érvényben marad. Csak a végstádiumú betegek hozzátartozói kaphatnak osztályvezető főorvosi engedélyt a látogatásra, hogy - a szükséges járványügyi intézkedések betartása mellett - elbúcsúzhassanak szerettüktől.
  • Ott lehet egy kísérő a szülő nők mellett. Ő nem minősül látogatónak, rá a szülés ideje alatt a kísérőkre vonatkozó szabályokat kell alkalmazni.

 

A kapcsolattartási engedélyhez szükséges nyomtatványokat beteg látogatására és a végstádiumú betegtől történő elbúcsúzásra a kórház weboldaláról lehet letölteni.

 

Március 4-től az alábbiak szerint lehet a betegeket látogatni:

 

  • Egy beteghez naponta legfeljebb két fő látogató mehet be, személyenként maximum 30 perces időtartamra, vagy egy látogató maximum 60 perces időtartamra 14.00-15.00 óra között.
  • Az SBO-n fekvő beteget egy hozzátartozó látogathatja, maximum 15 percig.
  • Előre be kell jelentkezni. A látogatók neveit a beteggel egyeztetik az osztályok, amit naponta kötelesek leadni a portaszolgálatnak
  • A látogatónak érvényes védettségi igazolvánnyal, vagy 48 órán belüli negatív SARS-CoV-2 gyorsteszt vagy PCR eredménnyel kell rendelkeznie; kivételt képez ez alól a felnőtt kíséretében érkező 5 év alatti gyermek.
  • A látogatóknak az Intézmény teljes területén kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése, valamint belépéskor és távozáskor a kézfertőtlenítés.

 

Az intézménybe történő belépés a járványügyi ellenőrzés mellett az alábbiak szerint történik: 

  • A bejáratoktól (A1, A2, E) kordonok/biztonsági szolgálat által meghatározott, ellenőrzött úton és módon;
  • Az „A”, „B”, „C” épületben fekvő betegekhez történő látogatás az „A1”, „A2” porta felől, az „E” épületben fekvő betegekhez az „E” épületi bejáraton keresztül történhet

 

Hasonló intézkedéseket jelentettek be Sopronban is.

 

Itt a betegek látogatására az intézmény házirendjében meghatározott időpontokban biztosítanaklehetőséget.

Szintén csak naponta 2 látogató érkezet egy beteghez, viszont amennyiben a beteg állapota lehetővé teszi, az időjárás függvényében szabadtéren (kórházpark) is történhet a látogatás, ebben az esetben nincs korlátozva a látogatók száma.

 

Maszkviselés szabályai:

A látogatóknak mindvégig 3 rétegű sebészi,FFP2, FFP3, vagy ezzel azonos besorolásúmaszkot kell viselniük. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában