Tizenötmilliós fejlesztés

2022.03.12. 10:40

Pótkocsis traktort, sószórót, önjáró fűnyírót és rézsűkaszát vásárolt Győrság

Tizenötmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Győrság önkormányzata kommunális eszközök beszerzésére. Ebből ötven lóerős pótkocsis traktort, sószórót, egy önjáró fűnyírót és egy rézsűkaszát vásároltak. A Győrságért Polgárőr Egyesület pedig szintén a Magyar Falu Programból 4,8 millió forint értékben új járőrautót kapott.

Simon Roberta

Az önkormányzat és a polgárőrség tagjai vették át az újonnan érkezett járműveket, eszközöket.

Forrás: Nagy Gábor / Kisalföld

A mutatós járműveket és hasznos eszközöket pénteken a polgármesteri hivatal előtt mutatta be Ferenczi Zsolt polgármester, Kara Ákos országgyűlési képviselő és Baracskai Zoltán, a helyi polgárőr-egyesület elnöke. 
 

– Településünk épül, szépül és egyre több zöldterületet igyekszünk kialakítani, amit gondozni is kell, így a pályázati pénzből vásárolt eszközök nagy segítségünkre lesznek. Győrságon emellett bővítjük az óvodát, valamint az orvosi szolgálati lakást is felújítjuk. Szeretnénk még idén felújítani néhány utat és járdát is – fogalmazott a polgármester. 
 

A településen 51 tagú polgárőr-egyesület ügyel a falu közbiztonságára – tudtuk meg Baracskai Zoltán elnöktől. 

 

– Heti három-négy napon látunk el szolgálatot, elsődleges feladatunk a közbiztonság és a bűnmegelőzés, valamint a rendezvények felügyelete és biztosítása. Már régóta le szerettük volna cserélni a tizenkét éves autónkat egy kisebb fogyasztásúra. Nagy öröm az egyesületnek az új kocsi, aminek a fenntartási költségét is könnyebben ki tudjuk gazdálkodni – mondta Zoltán. 
 

Az új Suzukit Kara Ákos országgyűlési képviselő is szemügyre vette. 

 

– Az elmúlt években mindig arra törekedtem, hogy Győr és a vidéki települések együtt fejlődjenek, ebben pedig nagy segítséget jelentenek a kormányzati programok, így például a Magyar Falu Program is. Országgyűlési képviselőként Győrsággal és a többi településsel együtt azon szeretnénk továbbra is dolgozni, hogy a lakók fejlődő és biztonságos falvakban éljenek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában