Sopron

2022.03.04. 12:56

Pénzügyi segítség a menekülteknek

A soproni képviselő-testület szerdán tartott rendkívüli közgyűlést, amelyen két fontos döntést hoztak meg: kétszer tízmillió forintos pénzügyi alapot hoznak létre a háborús menekültek számára és támogatják az Idősek Európai Háza Alapítványt.

Fotó: Knap Zoltán (Bors)

A soproni közgyűlés úgy határozott, hogy létrehoz egy humanitárius pénzügyi alapot az ukrajnai háborúban szükséget szenvedők részére, amibe tízmillió forintot fizet be. Ezt az alapot a menekültek ellátásában részt vevő segítő szervek (például Katolikus Karitász, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, Magyar Református Szeretetszolgálat, Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, Magyar Vöröskereszt, Híd Kárpátaljáért Program) számára hozták létre. Továbbá az önkormányzat egy másik, szintén tízmillió forintos pénzügyi alapot is létrehozott, amivel a Sopronban ellátásra szoruló menekültek költségeit tudják fedezni.

 

A képviselő-testület döntött még egy pénzbeni támogatásról. Az Idősek Európai Háza Alapítvány elnöke, dr. Sütő Teréz kereste meg az önkormányzatot azzal a kéréssel, hogy támogassa a demenciafelmérést. Az alapítvány már 2002-ben és 2012-ben is vizsgálta a Sopronban élő 65 év feletti lakosság demenciaérintettségét, az eltelt újabb 10 év miatt ismét időszerűvé vált a felmérés elkészítése. Az alapítvány munkájának támogatásához összesen egymillió-kétszázezer forintot biztosít a város. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában