Fejlesztés

2022.03.29. 22:12

Óvoda és bölcsőde épült Fertődön - videó, fotók

Befejeződött a Fertődi Tündérkert Óvoda és Bölcsőde felújítása. A kívül-belül megszépült, korszerűsített és kibővített épületegyüttest kedden adták át ünnepélyesen. A fejlesztésnek köszönhetően az óvoda és a bölcsőde is egy-egy új csoporttal bővül.

Bódvai Ildikó

A beruházás három pályázatból és önerőből valósult meg. TOP-forrásból 108 millió forintot nyert az önkormányzat bölcsődebővítésre, ebből épült meg az új szárny, ami a korábban meglévő épületet egészíti ki. Az óvoda felújítására 25 milliót, az udvar és a játszótér korszerűsítésére 5 milliót kaptak.

 

 

– Annak érdekében, hogy a tető és a homlokzat is szigetelt, egységes legyen, a pályázati összeget az önkormányzat harminchétmillió forinttal kiegészítette. Korábban itt kétcsoportos óvoda és egycsoportos bölcsőde működött, most mindkét ellátás egy-egy új csoporttal, huszonöt, illetve tizenkét fővel bővült – mutatta be a beruházást Bognár Zoltán, Fertőd polgármestere.
 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában