Járvány és Ausztria

2022.03.26. 11:16

Koronavírus - magas fertőzésszám Bécsben: elkülönítik a közlekedési vállalat irányítóközpontjának dolgozóit

Az osztrák fővárosban még mindig napi tízezer körül van az új koronavírus-fertőzöttek száma. Ezért a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien izolálja irányítóközpontjának hat munkatársát, hogy biztosítani tudják Bécs közösségi közlekedését. A dolgozók önként vállalták az elkülönítést.

kisalfold.hu

A Wiener Linien irányítóközpontja © Wiener Linien / Alexandra Gritsevskaja

2022. március 26-tól egy hétre a munkahelyére költözik a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien hat munkatársa, hogy így biztosítsák az osztrák főváros tömegközlekedésének zavartalan működését. A vállalat vezetése azért döntött így, mert Bécsben még mindig nagyon magasak a koronavírus-fertőzésszámok.
 

A hat dolgozó önként jelentkezett a feladatra és lelkileg is felkészítettek őket az elkülönítésre. Új otthonukban - a cég erdbergi igazgatóságán - a munkahelyük mellett háló- és pihenőhelyiségek, tisztálkodási lehetőség és teljes ellátás várja őket. Ha szükséges, egy hét múlva újabb hat önkéntes váltja őket. 
 

A Wiener Liniennél 2020 februárja óta külön válságstáb foglalkozik a koronavírus-járvánnyal és hatásaival. Folyamatosan elemzik a járványhelyzetet és ennek megfelelően módosítják a cég járványügyi intézkedéseit. A cél, hogy akkor is biztosítani tudják a közösségi közlekedés zavartalan működését, ha sok dolgozó betegedne meg. 
 

Az irányítóközpontban a Wiener Linien 29 munkatársa dolgozik és biztosítja, hogy a bécsi buszok és villamosok menetrend szerint közlekedjenek az év minden napján. Naponta mintegy 120 váratlan eseményt kell megoldaniuk – például, amikor egy tilosban parkoló autó miatt nem tud továbbmenni a villamos. Az ő feladatuk az is, hogy forgalmi zavar után helyreállítsák a közlekedést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában