Nyáron kisebb korlátozásokkal üzemel

2022.03.02. 19:53

Hamarosan elkezdődik a csornai fürdő felújítása

A csornai fürdőben is milliárdos nagyságrendű beruházás kezdődik hamarosan. Felújítják, kibővítik a fogadóépületet, felújítják a medencéket, a termálkutat, a csőrendszert. Gyopáros Alpár elmondta: látványelemek is lesznek, például, háromállásos csúszda.

Cs. Kovács Attila

Dr. Bónáné dr. Németh Katalin és Gyopáros Alpár a fürdőfejlesztésről mondták el a részleteket.

Forrás: Kustor Réka / Kisalföld

Dr. Bónáné dr. Németh Katalin, csornai polgármester arról beszélt, hogy 2020-ban nyújtották be a célzott pályázati igényt, hiszen a fürdő korszerűsítése már nem tűr halasztást. Miután az állami támogatást megkapta az önkormányzat, az elmúlt egy évben elkészültek a tervek, beszerezték az engedélyeket és lezárták a közbeszerzést, a napokban pedig aláírták a nyertes kivitelezővel a szerződést. 

 

"A nyári szezonban a fürdő nyitva lesz, hiszen nagy rá az igény. Lesznek persze korlátozások, részleges medence lezárások és konténerekkel oldjuk meg például a büfét és a vizes blokkokat. A fürdő június negyedikén nyit és szeptember negyedikéig tart nyitva. A zárás után a területet átveszi a kivitelező és 2023-ban már a teljesen felújított létesítményben várjuk a fürdőzőket. Nem csak a főépület, illetve a medencék felújítására gondoltunk, hanem a sportolási lehetőségeket is bővítjük. Játszótérrel, strandröplabda pályával többek között. Rendbe tesszük a fürdő előtti parkolót is"- mondta el a polgármester.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában