Kapcsok Alapítvány

2022.02.26. 08:06

Zsinagógai tárlatvezetés és borkóstolás jazz koncerttel

A 2018-ban alakult győri székhelyű Kapcsok Alapítvány sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek támogatását, segítését tűzte ki céljául, hogy az ő nehezített a pályájukon is megtalálják lehetőségeiket.

kisalfold.hu

Nagy Eszter Mária gyógypedagógus, a Kapcsok Alapítvány titkára.

– Alapítványunk létrejöttével találkozási hely, csatlakozási lehetőség, kapcsolódási pont szerettünk volna lenni az SNI-gyermekek és szüleik számára az integráció keretein belül – mondta el lapunknak Nagy Eszter Mária, az alapítvány titkára. 

 

A Kapcsok Alapítvány olyan kapcsot szeretne képezni az óvodákkal és iskolákkal, amely támogatja őket abban, hogy az SNI-gyermekek nevelési-oktatási befogadása érdemben megvalósuljon. Tevékenységük segíti a szemléletformálást, a pedagógusok továbbképzését, a gyermekekre szabott oktatási módszerek fejlesztését, illetve az ezekhez szükséges eszközök, berendezések beszerzését. 

 

– Elsődleges célunk, hogy a szülő-gyermek-pedagógus hármas együttműködését segítsük – jegyezte meg a titkár.

 

– Ez az az alap, amelyre egy sajátos nevelési igényű gyermek életminősége és jövője épül. Tevékenységünkben ezt a hármas együtt- működést szeretnénk összekötni a társadalom egyéb szereplőivel. Fontosnak tartjuk ugyanis a társadalom egészének érzékenyítését. Ennek egyik lehetősége, hogy olyan programokat szervezzünk, amelyek célcsoportunkon kívül másokat is megmozgathatnak. Ilyen lesz a zsinagógai tárlatvezetéssel, borkóstolóval egybekötött jótékonysági koncert. A titkár elmondta, hogy március 18-án 17 órától a győri zsinagógában tárlatvezetéssel egybekötött bor- és borkorcsolya-kóstolót rendeznek. Ezt követően 19 órától a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann jazzkívánságműsor-koncertjét élvezheti a közönség. 

 

A jótékonysági programra még igényelhetők jegyek a [email protected] mailcímen. A rendezvény bevételét az Alapítvány SNI-gyerekek és családjuk nyári táborozásra fordítja.

 

Címkék#Győr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában