Advent idején közösen gyűjtöttek a karitatív szervezetek

2022.02.18. 14:50

Több mint egymilliós adomány

Az autistaházat 600 ezer forinttal támogatja az adventi közös gyűjtésből a mosonmagyaróvári Rotary és Lions klub, valamint a Magyaróvári Katolikus Karitász. A napokban adományokat adtak át a hajléktalanszállónak, a hospice-háznak, a Család- és Gyermekjóléti Központnak, a Reménység és a Gondoskodás Alapítványnak.

Mészely Réka

Fotók: Kerekes István

MosonmagyaróvárAz elmúlt adventi időszakban elsőként fogott össze négy civil szervezet, hogy együtt gyűjtsön adományokat. A mosonmagyar- óvári Rotary és Lions klub, a Magyaróvári Katolikus Karitász és a Sattler Alapítvány három adventi hétvégén várta a magyar- óvári templom elé az adakozókat. Az összegyűlt adományokat a napokban adták át ünnepélyes keretek között.

 

Köszönet a jóakaróknak

 

Az eseményen részt vett Iváncsics János alpolgármester, aki emlékeztetett az autistaház 2012. áprilisi átadására. Mint mondta, az intézmény a Rotary klub egyik fő műve, amelynek nemcsak alapításában segítettek, hanem évek óta támogatói is. Az alpolgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik az adventi gyűjtésben részt vettek és adakoztak, illetve a támogatott intézményekben dolgozók áldozatos munkájáért is háláját fejezte ki. Hozzátette: a jótékonysági szervezetek munkája azért is fontos, mert egy-egy intézmény kisebb fejlesztéseihez és pluszprogramjaihoz is hozzá tudnak járulni adományaikkal. A városvezető javaslatot is tett: az adó egy százalékából 100 millió forint is befolyhatna Mosonmagyaróváron a civil szervezetekhez, hívják erre együtt fel a figyelmet.

 

 

Programokkal is készültek

 

A gyűjtést összefogó szervezetek vezetői is beszámoltak pozitív élményeikről, illetve szóltak a közös folytatásról is. A Magyaróvári Katolikus Karitász nevében Kránitz Péter arról beszélt, hogy 2017-es alakulásuk óta szerveznek adománygyűjtéseket, az advent idején 15 alkalommal várták az adakozókat a faházukhoz, ahol könyveket, CD-ket is kínáltak. Varga Bence, a Lions klub alelnöke arról beszélt, hogy a három közös hétvégét színes programok is tarkították, az ebben közreműködőknek többen is köszönetet mondtak.

 

– Bízom benne, hogy meg tudjuk ismételni a közös gyűjtést – emelte ki az est házigazdája, Horváth Balázs, a Rotary klub elnöke, hozzátéve, hogy a rotarysták ott lesznek a jövőben is mindenhol, ahol szükség mutatkozik.

 

Több százezer forint támogatás

 

Az autistaháznak 600 ezer forintot adtak át a szervezetek, az intézmény nevében Borsos Eszter mondott köszönetet, kiemelve, hogy a támogatást az épület hátsó részének hűtő-fűtő rendszerére fordítják. A Rotarytól 200–200 ezer forint támogatást kapott a Gondoskodás Alapítvány, a hos- pice-házat fenntartó alapítvány, a hajléktalanszálló és a Család- és Gyermekjóléti Központ. Bekő Edit, a Lions klub elnöke kiemelte, az autistaház támogatásán túl 60 ezer forinttal segítik a Reménység Autista és Autisztikus Sérültekért Alapítványt. Az alapítványok és az intézmények vezetői köszönetüket fejezték ki a támogatásért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában