Négy napirendi pontot tárgyaltak

2022.02.12. 18:00

Rendkívüli pénzügyi döntéseket hozott a győri közgyűlés

Módosították a Győr-Szol zrt. alapszabályát, 3,5 milliárdos hitelszerződés megkötésére adtak felhatalmazást a képviselők. Döntöttek arról is, hogy a Győr-Szol zrt. erre az évre 1,5 milliárd, a Győr Projekt Kft. pedig 400 millió forintos folyószámla-hitelkeretre kérhet ajánlatot, valamint a Győr-Szol zrt. 2 milliárd forintos pótbefizetést kaphat az önkormányzattól.

kisalfold.hu

Forrás: Huszár Gábor / Kisalföld archív

Ismét rendkívüli közgyűlést hívott össze dr. Dézsi Csaba András polgármester péntek délelőttre, ahol mindössze négy napirendi pontot tárgyaltak a képviselők, amelyeket az ülés elején kaptak kézhez. 
A képviselők módosították a Győr-Szol zrt. alapszabályát. Ennek értelmében lehetővé válik, hogy a társaság veszteségének fedezésére a cég tulajdonosa, az önkormányzat pótbefizetést hajtson végre évente legfeljebb négyszer. 
Majd pénzügyi kérdésekről döntöttek a képviselők. Az önkormányzat decemberben megkötött, másfél milliárd forintos hitelkeret-szerződése helyett 3,5 milliárdos szerződés megkötésére adtak felhatalmazást a képviselők az önkormányzatnak. Döntöttek arról is, hogy a Győr-Szol zrt. erre az évre 1,5 milliárd, a Győr Projekt Kft. pedig 400 millió forintos folyószámla-hitelkeretre kérhet ajánlatot, valamint a Győr-Szol zrt. 2 milliárd forintos pótbefizetést kaphat az önkormányzattól. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában