Óvintézkedéseket vezetnek be

2022.02.23. 19:00

Látogatható mindkét idősotthon Sopronban

kisalfold.hu

A Soproni Szociális Intézmény vezetősége kedden feloldotta az eddigi látogatási és kijárási tilalmat a Balfi úti Idősek Otthonában, de óvintézkedéseket vezetnek be. 

 

  • A Balfi úti idősotthonban és az Ikva Idősek Otthonában minden lakó fogadhat látogatókat, azonban a látogatások időtartama továbbra is maximum 20 perc, és egyszerre maximum két ember tartózkodhat egy ellátottnál. 
  • A látogatásokkor teljes védőöltözet használata kötelező, melyet az intézetek biztosítanak a látogatóknak. Amennyiben az intézet udvarán látogatják meg szeretteiket, nem kötelező a védőöltözet. 
  • A látogatások során az alapvető higiénés szabályok betartására és a maszkviselésre is felhívják a figyelmet. 

 

Az otthon ajánlott látogatási ideje: hétfőtől péntekig 13–17 óra között, szombat, vasárnap, ünnep- és munkaszüneti napokon pedig 10–11 és 13–17 óra között. A vezetőség kéri, hogy amennyiben lehetséges, kiskorú hozzátartozók csak a legszükségesebb esetben látogassák az intézmény lakóit. 

 

A Balfi úti idősotthonban továbbra is biztosítják az online és videótelefonos kapcsolattartást a családtagokkal, továbbá lehetséges csomagot leadni a hozzátartozóknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában